Vicky Cristina Barcelona
Kulturni izbor · film

Ker obožujemo kultne filme in poletje, smo se odločili na kup zbrati najboljše poletne filme. Tukaj so kultni filmi, prežeti z lahkotno poletno tematiko, ki jih moramo to poletje videti vsaj enkrat…

Ob sproščenih poletnih večerih se prileže pošten filmski maraton v spremstvu okusnih prigrizkov in osvežilnih pijač. Da bo druženje še bolj prijetno in filmi navdihujoči za poletje, smo na kup zbrali nekaj poletnih filmov, kot nalašč za brezskrbne poletne večere.

Dazed and Confused

Sonce, zabava in nobenega učitelja na spregled. Poletje ima poseben pomen, če si star manj kot 18 let, saj predstavlja skoraj trimesečni oddih od vseh obveznosti. Dazed and Confused je ultimativen poletni film, ki govori o koncu šole, prikaže pa tudi vse subkulture iz 70-ih.

Wet Hot American Summer

Vsak, ki je bil kadarkoli v življenju v poletni koloniji oziroma kampu, razume, zakaj je Wet Hot American Summer poletna kalsika številka ena. Film, ki nasmeji do solz in postreže z najboljšo športno navdihnjeno modo iz 70-ih, je kot nalašč za vse nostalgike, pa tudi tiste, ki se v poletni kamp ne bi vrnili nikoli več…

Addams Family Values

Čeprav se zdi, da je pri Addamsovih vedno zima, je film Addams Family Values postavljen v poletni čas. In poleti tudi Wednesday (Christina Ricci) in Pugsley (Jimmy Workman) nista prikrajšana za poletne “užitke” v poletnem otroškem kampu.

Dirty Dancing

Dirty Dancing je enostavno filmska klasika, ki jo moramo pogledati vsako poletje, saj nas napolni z optimizmom, da je pred nami najlepše poletje našega življenja.

Vicky Cristina Barcelona

Poletje je čas, ko se pridne in urejene Američanke odpravijo na pot v Evropo in preizkusijo vse “eksotične” čare, ki jih ta mistična dežela ponuja. Malo zares, malo zahec, le kdaj, če ne poleti, bi lahko Vicky (Rebecca Hall) in Cristina (Scarlett Johansson) odšli na potep v Barcelono?

Film Legend s Tomom Hardyjem v glavni vlogi. Filmski napovednik: Legend (2015) kells Poletna Animateka kino-kongresni Letni kino na Kongresnem trgu 2015 PicMonkey Collage 10 najdražjih hollywoodskih filmov vseh časov ·