1
V zraku · dizajn · Utrip mesta · dom

Zaradi vse večje urbanizacije je velikim bivalnim prostorom najbrž odzvonilo. Ugotoviti bomo morali, kako čim bolje izkoristiti manjše površine, ne da bi se obenem počutili utesnjene. Očitno kar precej arhitektov in oblikovalcev že razmišlja na podoben način, kar se kaže v vse večji ponudbi pohištva in opreme za dom, primerne za manjša stanovanja. Med njimi je tudi mladi finski oblikovalec Tatu Laakso.

Kvan, kot jo je Laakso poimenoval, je linija pohištva, kjer vsak kos služi vsaj dvema namenoma. Element za obleke je namreč obešalnik in košara hkrati. Tako lahko obleke, za katere je napočil čas za pranje, najprej postavite v košaro, katere vsebino odnesete v pranje, ko za to napoči čas. Tudi čajna mizica ima več funkcij. Če jo imate ob sedežni garnituri, lahko na gornjo podlago odložite skodelico ali krožnik, pod njo se nahaja snemljiv pladenj, še pod njim pa nekakšna ‘viseča mreža’, v katero lahko pospravite časopise.

Vsekakor so podobne ideje vredne naše pozornosti, saj se včasih zdi, da nimamo kam z odvečno kramo in bi nam večnamenski oz. večfunkcijski pripomočki prišli bolj prav.

Galerija slik – Kvan: moderno pohištvo za male prostore

Kvan, moderno pohištvoOdpri galerijo
Barviti izdelki za na plažo Barviti izdelki za na plažo, s katerimi izstopaš Ki Ecobe Ki ecobe – sandal, copat in čevelj v enem MacBook Air MacBook Air: tako oster kot kuhinjski nož loud-shadows-01 Loud Shadows: napihljiva struktura za dogodke v naravi · · ·