Wair - šal, ki je tudi dihalna maska
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Zadnje dni nas svarijo pred visoko stopnjo onesnaženosti zraka z delci PM10 v številnih predelih Slovenije. Če ste zaskrbljeni za svoje zdravje, boste navdušeni nad izdelkom francoskega zagonskega podjetja Caroline, ki je predstavilo modni šal Wair, opremljen z dihalno masko, ki uporabnika ščiti pred vdihavanjem nevarnih snovi.

Francosko zagonsko podjetje Caroline je na sejmu CES 2017 predstavilo modni šal Wair, ki skriva dihalno masko. Ta prečiščuje zrak in uporabnika ubrani pred vdihavanjem morebitnih nevarnih delcev v zraku.

Inovacija so pospremili z namensko aplikacijo (za iOS in Android), prek katere šal uporabnika obvešča o kakovosti zraka in ga opozori, kdaj je treba šal povezniti prek ust in nosu.

Ne le filtrira, Wair tudi meri stopnjo onesnaženosti zraka, in ko ta preseže dovoljene vrednosti, o tem takoj obvesti lastnika.

PREBERITE ŠE: CES 2017: Kératase Hair Coach – L’Oreal s pametno krtačo za lase

Ker gre za pametno napravo, potrebuje polnjenje. To poteka prek vmesnika microUSB. Šal lahko peremo, pred tem pa moramo odstraniti filter, ki ga je treba redno menjati (kako pogosto, je odvisno glede na pogostost uporabe in stopnjo onesnaženosti zraka). Šal Wair bo na voljo v prvi polovici leta 2017.

Galerija – Wair je modni šal, ki čisti zrak:

Wair – šal z dihalno maskoOdpri galerijo
Pohodniški čevlji Columbia Canuk Titanium so na voljo v črni in beli barvi. Columbia Canuk Titanium – pohodniški čevlji iz titana in z Michelinovim podplatom LED šal LED-šal – šal, ki žari kot zvezdnato nebo naslovna Nagradna igra: podarjamo celovito oskrbo vida v Optiki Krstič Najdražji božični pulover na svetu Spoznajte najdražji božični pulover na svetu · · · · · ·