la settiamana del barrato v italiji lahko bivaš zastonj
Utrip mesta · destinacija

Pripravljeni na lepo, nenavadno potovanje h koreninam gostoljubnosti in spoštovanja? Potem morate spoznati La Settimana del Barrato, teden blagovne menjave, ki vsako leto v novembru poteka v Italiji. In kaj natančno prinaša ta teden, ki letos poteka med 14. in 20. novembrom? Brezplačno bivanje na različnih lokacijah v Italiji. No, skoraj brezplačen. V zameno boste namreč morali vnovčiti svoje talente ali izdelke.

Od 14. do 20. novembra bo v Italiji potekal t. i. La Settimana del Baratto (teden blagovne menjave), kjer se bo na tisoče potnikov iz celega sveta podalo na lov za brezplačnim bivanjem na eni izmed ponujenih sanjskih lokacij. V osmi izdaji priljubljenega tedna, ki ga vsako leto organizira bed-and-breakfast.it, lahko popotniki prenočišče plačate s storitvijo, izdelkom ali izumom, torej blagovno menjavo.
Kaj natančno to pomeni? V Rimu lahko na primer ostanete v zameno za dobavo lokalnih živil, v Benetkah lahko spite v zameno za profesionalno fotografiranje gostitelja in med zelenimi griči Siene lahko bivate v zameno za oblikovanje spletne strani ali pa za simultano prevajanje. Na voljo je neskončno ponudb italijanskih lastnikov B&B-jev, nekateri pa sprejemajo takšne menjave skozi vse leto.

PREBERITE ŠE: Čarobni božični sejmi v bližini, ki jih še niste obiskali

Če torej želite sodelovati tudi vi, potem izberite enega izmed naslednjih načinov:
a) Obiščite uradno spletno stran, kliknite na želeno destinacijo in kontaktirajte B&B prek obrazca Contact and Barter ali pa se neposredno obrnite na naslov, ki ga najdete na spletni strani. Ustvarjalci priljubljenega tedna priporočajo, da si ogledate tudi seznam želja, kjer lastniki B&B-jev navajajo, kakšno blagovno menjavo si želijo.
b) Vnesite svojo ponudbo v sekciji Barter proposal in navedite destinacijo, ki jo želite obiskati. Lastniki B&B v izbrani regiji si bodo lahko ogledali vašo ponudbo in se vam oglasili, če boste zanje dovolj zanimivi.
c) Objavite svojo idejo na njihovi FB-strani in počakajte na odgovore lastnikov B&B.

Teden je kot nalašč za kreativne, poceni počitnice, kjer vas čakajo nova poznanstva in nove izkušnje.

Galerija – La Settimana del Barrato: v Italiji lahko bivaš zastonj

La Settimana del Barrato – hiša gostitelja v SernijiOdpri galerijo

Slovenska smučišča - cenik 2016/2017 Slovenska smučišča – cene smučarskih kart 2016/2017 Budimpešta – Budimpeški božični sejem je eden najlepših v Evropi. Tja se zgrnejo turisti z vsega sveta. Najbolj priljubljen sejem se odvija na rustikalnem trgu Vörösmarty. Čarobni božični sejmi v bližini, ki jih še niste obiskali Tonyjeva soba, Hotel Nox Najlepše ljubljanske hotelske sobe in apartmaji Planetarium Ljubljana Planetarium Ljubljana – vesolje v malem sredi prestolnice · · · ·