PicMonkey Collage
Utrip mesta · arhitektura

Italijanski arhitekt Stefano Boeri je zasnoval stanovanjsko stolpnico, ki spominja na navpično džunglo. 117 metrov visoki stolp bo zgrajen v Lozani v Švici, na njem pa bo raslo več kot sto ceder, 6 tisoč vrst grmičevja in 18 tisoč drugih rastlin, ki bodo pokrivale okoli 3 tisoč kvadratnih metrov. Stolpnica se bo prikladno imenovala La Tour des Cèdres ali Stolp ceder.

Stanovanjska stolpnica z listnato strukturo bo prva stavba na svetu, ki bo pokrita z zimzelenimi drevesi. Lozana bo tako postala najnaprednejše mesto, ki bo sprejelo globalni izziv, da združi kakovost mesta s trajnostjo in biotsko raznovrstnostjo.
Zasebne strešne terase bodo imele drevo, ki bo prebivalcem omogočalo, da začutijo naravo.

PREBERITE ŠE: WAF 2015: uradno najboljše nove zgradbe na svetu so …

Boerijeva stolpnica La Tour des Cèdres bo stala v okrožju Chavannes-Près-Renens, med drugim pa bo ponuja pogled na Ženevsko jezero. V njej bomo našli pisarne, telovadnico in panoramsko restavracijo v najvišjem nadstropju.
Gradnja se bo začela leta 2017.

V fotogaleriji si lahko ogledamo La Tour des Cèdres.

Stefano Boeri: La Tour des CedresOdpri galerijo
Avtomat za avtomobile Carvana Car Vending Machine Carvana: prvi prodajni avtomat za avtomobile na svetu Večstanovanjska zgradba: The Interlace, Singapur WAF 2015: uradno najboljše nove zgradbe na svetu so … PicMonkey Collage Mikrohiše: tudi majhni prostori so lahko glamurozni Najbolj nenavadna stavbe sveta 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu ·