Lada 4X4 Vision
Utrip mesta · mobilno

AvtoVAZ je podjetje, ki tiči pod okriljem koncerna Renault-Nissan in je lastnik ruske znamke Lada. Na presenečenje vseh so predstavili drzen koncept, ki nakazuje, kakšna bi lahko bila Lada Niva v prihodnje. Lada 4X4 Vision je prototip, za katerega bi si vsi želeli, da bi resnično postal nova Niva.

Študija je delo Steva Mattina in njegove ekipe, ki so pri Ladi odgovorni za dizajn. Lada 4X4 Vision je drzen prototip SUV-ja, ki si je kljub vsemu sposodil nekaj oblikovni elementov z aktualne Nive. Konceptu in Nivi sta skupna oblika pokrova motorja in zadnji blatniki, vse ostalo pa je popolnoma drugačno. Študiji so nadeli velika 21-palčna platišča in mu namestili LED-luči. Lahko bi celo rekli, da nas spominja na Dacio Duster, a s to razliko, da deluje precej bolj grobo in agresivno.

Nova Niva naj bi bila osnovana na novi platformi, ki je krajša kot tista pri Dusterju. Imela bo krajše previse, višje vzmetenje in širše koloteke. Kakšni bodo pogoni, se v tem trenutku še ne ve, bo pa skoraj zagotovo imela samodejni menjalnik, na voljo pa bodo tako visoka kot nizka prestavna razmerja. Notranjost bo precej bolj bogata kot pri aktualni Nivi z dvema digitalnima zaslonoma, enim za informacijsko-zabavni sistem in drugim namesto analognih števcev. S študijo Lada 4X4 Vision  znamka Lada stopa na nove poti in prav lahko se zgodi, da bodo Lade v prihodnje občutno spremenjene.

Galerija slik – Lada 4X4 Vision

Lada 4X4 VisionOdpri galerijo

Bürstner Harmony 3 Concept Camper Bürstner Harmony 3 Concept Camper: počitniška prikolica ali hotelska soba? Rolls-Royce Phantom Privacy Suite Rolls-Royce Privacy Suite: vrhunec zasebnosti Ford GT Heritage Edition Novi Ford GT Heritage Edition: Fordov superšportnik z retro preobleko Jaguar Land Rover Virtual Eyes Jaguar in Land Rover: avtonomne ‘kabinice’ z ljubkim pogledom · ·