Aventador LP 750-4 SuperVeloce je najhitrejši Lamborghini do sedaj.
Utrip mesta · mobilno

Lamborgini je za svoj najnovejši model Aventador LP 750-4 obudil ime SuperVeloce, ki sicer pripada seriji vozil, ki potiskajo meje mogočega. V tem oziru si Aventador LP 750-4 povsem zasluži ta ”čin”. Je namreč najhitrejši Lamborghini, ki je kdajkoli zapelja iz tovarne tega italijanskega proizvajalca športnih avtomobilov, ki pa ima ob najzmogljivejšem motorju (naravno polnjeni 6.5-litrski V12) še kopico drugih presežnikov.

Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce upraviči svoje nadimek. S 750 vranci (552 kW) je ta Aventador namreč svojo težko konjenico oplemeniti še za 50 konjev, istočasno pa izgubil prav toliko kilogramov. Tako mu tehnica pokaže le še 1525 kilc. Če povprašate kakšno shujševalno kuro je ubral, naj vam zaupamo, da je skrivnost v povečanju uporabe karbonskih vlaken. Dobitna kombinacij, ki rezultira v razmerju med težo in močjo pri zgolj 2,03 kg/KM, se pozna pri času, ki ga potrebuje, da doseže 100 km/h- 2,8 sekunde. S tem je prejšnji rekord potolkel za eno stotinko. Potolkel pa je tudi rekord v končni hitrosti. Nova Lamborghinijeva rekordna znamka zdaj znaša 350 km/h. Ena redkih stvari, ki jih ni ojačal je najvišji navor, ki ostaja pri 690 Nm.

Aventador LP 750-4 SuperVeloce je ob vse tem izpilil tudi tehniko (beri aerodinamiko), ki jo je izboljšal za kar 150%, kar omogoča kar 170 odstotkov boljši aerodinamični potisk glede na standardni model. V primerjavi s slednjim ima tudi precej agresivnejši videz, a ostaja ”šminka” (odtenek ”Rosso Bia”, bo pa za doplačilo obarva tudi drugače).

PREBERITE ŠE: Lamborghini ponovno doniral italijanski policiji – tokrat huracana

V potniški kabini nas pričakajo po meri narejeni sedeži, veliko mikrovlakenske Alcantare in nov tekočekristalni TFT zaslon. Številko sprednje ”noge” ima 20 (širina 255), zadnje pa 21 col (širina 355), za obutev pa si je izbral pnevmatike Pirelli P Zero Corsa, ki jih brzdajo karbonsko-keramične zavore. Enkrat konec pomladi je lahko že vaš, a le, če lahko pogrešite 327.190 evrov.

Aventador LP 750-4 SuperVeloce je najhitrejši Lamborghini do sedaj.Odpri galerijo
Novi Volkswagen Passat (2015) Test: Novi Volkswagen Passat – Slovencem ljubi veter passat, po novem piha še močneje Novi Morgan Aero 8. Peta generacija roadsterja Morgan Aero 8 zopet zavrtela čas nazaj Honda civic Type-R Honda civic Type-R končno strelja iz vseh (štirih) topov Mercedes Benz AMG GT3 Mercedes AMG GT3 racer je čistokrvni dirkalnik