Lamborghini Aventador SVJ 63
Utrip mesta · mobilno

Pri Lamborghiniju so nas mesece dražili, nam kazali ‘vohunske’ fotografije, špekulirali in postavljali rekorde na stezi Nürburgring. Na dogodku v kalifornijskem Pebble Beachu pa so nam le bolj podrobno predstavili najbolj strupenega Lamborghini Aventadorja SVJ.

Lamborghini Aventador SVJ je še bolj strupena različica Aventadorja SV, z več moči in še bolj dodelano aerodinamiko. Na voljo bo zgolj 963 najmočnejši Aventadorjev, med katerimi jih bo 63 predstavljalo posebno serijo SVJ 63, ki obeležujejo letnico 1963, ki je leto ustanovitve podjetja Lamborghini.

Lamborghini Aventador SVJ ima V 12-valjni motor, ki je najmočnejši 12-valjnik, ki je kadarkoli zapeljal iz Lamborghinijeve tovarne. Ima 770 konjskih moči in 720 njutonmetrov navora, kar je dovolj, da se od 0 do 100 km/h požene v zgolj 2,8 sekunde. Po 8,6 sekundah že doseže hitrost 200 km/h, medtem ko znaša njegova najvišja hitrost prek 350 km/h. SVJ ima serijsko vgrajeno Lamborghinijevo dodatno krmiljenje z zadnjimi kolesi in pnevmatike Pirelli P Zero Corsa, ki so bile razvite ravno za model SVJ. Aventador SVJ tehta zgolj 1.525 kilogramov in ima za 40 % večjo silo, ki potiska avtomobil proti tlom.

A bistvo Aventadorja SVJ ni zgolj v moči. Najnovejši superšportnik se lahko pohvali z drugo generacijo Lamborghinijevega sistema Aerodinamica Lamborghini Attiva ali na kratko ALA. ALA lahko prilagaja obremenitve sil, ki delujejo na avtomobil. Sistem vsebuje več ‘krilc’ na prednjem in zadnjem delu avtomobila, ki se lahko aktivirajo prej kot v 500 milisekundah in s tem priskrbijo aerodinamično silo, za optimalno vožnjo skozi ovinke ali najhitrejše pospeševanje po ravnini.

Galerija slik: Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini Aventador SVJOdpri galerijo

Lamborghini Aventador SVJ bo v Evropi stal skoraj 350.000 evrov, k čemur je treba prišteti še davek. Če si želite ‘najhujšega’ Aventadorja, bo treba pohiteti, saj jih bo na voljo le 900, če pa si želite posebno različico SVJ 63, pa se že zelo mudi. Na voljo jih bo namreč le 63.

Galerija slik: Lamborghini Aventador SVJ 63

Lamborghini Aventador SVJ 63Odpri galerijo
BMW Z4 BMW Z4: roadster je postal še bolj strupen Anvera 48 Anvera 48: več kot ‘le’ čoln Ford Ranger Raptor Ford Ranger Raptor prihaja v Evropo! LUME Traveler No.1 LUME Traveler No.1: za kampiranje pod zvezdnatim nebom · · · ·