Lamborghini Concept S
Utrip mesta · mobilno

Lamborghini Concept S je take vrste superšportnik, s katerim bi se na zmenek odpeljala Tony Stark aka Iron Man ali pa Batman. Po novem se lahko tudi vi, seveda če imate pod palcem vsaj 10 odstotkov tega, kar imata prej omenjena dva. Gre namreč za unikaten primerek, ki ga je znamka z logotipom besnečega bika svetu predstavil leta 2005 na ženevskem avtosalonu.

Lamborghini Concept S je ekstremna interpretacija roadsterja, ki so ga pri italijanski znamki izdelali na osnovi modela Gallardo, kot inspiracija zanj pa so služili enosedežni dirkalniki iz preteklosti Monoposto. Tedaj, leta 2005, so želeli Concept S izdati v omejeni nakladi, a to se ni zgodilo. Razlog. Visoki stroški in trajanje izdelave. Tako je Lamborghini Concept S z delovno oznako 001 ostali edini predstavnik te ekstremne vrste dvosedežnih roadsterjev.

PREBERITE ŠE: Vitesse | AuDessus: Ko si Ferrari, Porsche, Lamborghini in McLaren nadenejo ogljikova vlakna

Svojega gospodarja bo Lamborghini Concept S prvič menjal 18. novembra 2015 na dražbi hiše RM Sotheby, izklicna cena pa naj bi bila 2,7 milijona evrov. Zasoljeno, a treba je upoštevati, da ima na kilometrskem števcu le 185 prevoženih kilometrov. A še bolj kot to je treba vzet na znanje, da je ta ”ogrožena” mrcina s 5-litrskim desetvaljnikom in 500 konji ena in edina.

Lamborghini Concept SOdpri galerijo
1058571767975296134 Novi Fiat 500 – ker je tak kot je – več kot odličen Avtomobili, ki si jih bomo navadni smrtniki lahko privoščili šele čez 10 let. Super avtomobili, ki si jih bomo navadni smrtniki lahko privoščili šele leta 2025 KantoorKaravaan - mobilna pisarna v osrčju narave KantoorKaravaan – samozadostna mobilna pisarna v zavetju gozda Leseno kolo Lesenjača Lesenjača – leseno kolo slovenskega porekla, ki išče podporo na Kickstarterju · ·