Lamborghini Huracan EVO
Utrip mesta · mobilno

Osveženi in nadgrajeni Lamborghini Huracan EVO je naposled le med nami. Gre pravzaprav za osvežitev, oziroma ‘facelift’ manjšega Lamborghinija, ki pa ima kljub vsemu vse lastnosti plemenskega bika, pri katerem si ne želite, da vam pokaže roge.

Lamborghini Huracan EVO je doživel prenovo, ki se je dotaknila njegove zunanjosti in notranjosti, dodelavi pa ni ušel niti 5,2-litrski naravno navdahnjeni V 10-valjnik. Ta ima zdaj že 630 konjskih moči in 600 njutonmetrov navora, ravno toliko pa jih najdemo v še bolj zmogljivem modelu Performante. Ker tehta EVO zgolj 1.422 kilogramov nam lahko ponudi impresivno pospeševanje, saj od 0 do 100 km/h pospeši v zgolj 2,9 sekundah in doseže najvišjo hitrost pri 325 km/h.

Huracan EVO je bil deležen dodatnih tehničnih izboljšav, za še bolj agresivno pot skozi ovinek. Pri tem mu bo dodatno pomagalo krmiljenje zadnjih koles in sistem za razporejanje navora. Nadgrajeno je tudi vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki, štirikolesni pogon pa zdaj omogoča prenos navora na zgolj eno kolo, če je to seveda potrebno.

Oblikovno je bil prednji del pomlajenega Huracana deležen še bolj agresivnega prednjega odbijača in aerodinamičnih dodatkov, za še boljši pretok zraka. Zadnji del ima prav tako bolj agresiven odbijač, ki ga popestrita dva nastavka izpuha. Ob strani boste opazili nov dizajn 20-palčnih platišč in spremenjene odprtine za zrak.

Notranjost je bila med vsem deležna še največjih sprememb. V osrednji konzoli imamo zdaj na voljo 8,4-palčni zaslon na dotik, ki podpira večprstno upravljanje, preko njega pa si bo voznik nastavil praktično vse v avtomobilu, od sedeža pa vse do klimatske naprave in povezave preko Apple CarPlay vmesnika. Na voljo je upravljanje z glasovnimi ukazi, po želji pa si lahko omislite še dvojno kamero, ki s sistemom za telemetrijo spremlja vaš uspeh, ko se v novem Huracanu podate na pisto. Strupenega Lamborghini Huracan EVO lahko pričakujemo že v pomladnih mesecih letošnjega leta.

Galerija slik: Lamborghini Huracan EVO

Lamborghini Huracan EVOOdpri galerijo
BMW Individual M850i Night Sky BMW Individual M850i Night Sky: zaradi njega boste videli zvezde Porsche GT Vision Truck Porsche GT Vision Truck Concept: ker tudi superšportnik občasno potrebuje prevoz ORA R1 ORA R1: najcenejši električni avtomobil na svetu! Pellenc Expand R5090 Pellenc Expand R5090: obiranje oliv malce drugače · · · · ·