Lamborghini Huracan Performante
Utrip mesta · mobilno

Lamborghini Huracan Performante je novi kralj Nürburgringa. 6:52.01 minute je tisti čas, ki ga bodo zdaj lovili vsi drugi. Huracan Performante je Lamborghinijev najzmogljivejši desetvaljnik vseh časov.

Dirkaško naravnani Lamborghini Huracan Performante pri 8000 vrtljajih na minuto bruha 610 ”konjev” (470 kW) ob 600 njutonmetrov navora. Toliko jih zmore do zdaj najmočnejši Lamborghinijev motor V10.

V Ženevo je prispel kot novi rekorder Nürburgringa, kjer je postavil čas 6:52.01 minute. Dozdajšnji rekorder med serijskimi avtomobili je bil Porsche 918 Spyder, rekordna znamka pa je znašala 6:57 minute.

Za novega rekorderja nemškega Nordschleifa bo treba odšteti pribl. 245 tisoč evrov, serija pa ne bo omejena. Z mesta do 100 km/h se izstreli v 2,9 sekunde, do 200 km/h pa v 8,9 sekunde. Zavorna pot pri 100 km/h znaša vsega 31 metrov.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Aventador S – Aventador zdaj s štirikolesnim krmiljenjem

Nova različica Huracana ima zgolj 1,3 tone in je močno prilagojena dirkališču. V tej smeri je šlo snovanje podvozja, aerodinamike (avto prilagaja pretok zraka in na ta način nudi več podtlaka) in delovanje motorja.

Galerija – Lamborghini Huracan Performante:

Lamborghini Huracan PerformanteOdpri galerijo
Mercedes-AMG GT Concept Mercedes AMG-GT – športnik z znanjem formule 1 Volkswagen Arteon Volkswagen Arteon: Volkswagen, kot ga še ni bilo Volkswagen Sedric Volkswagen Sedric – samovozeče vozilo, ki bo samo razvozilo otroke v šolo Novi Porsche 911 GT3 Novi Porsche 911 GT3 (2017) – cesta ali dirkalna steza, to je tu vprašanje · · · ·