Lamborghini Huracan Performante Spyder
Utrip mesta · mobilno

Natančno pred letom je bil na ženevskem avtomobilskem salonu predstavljen strupeni Lamborghini Huracan Performante. Letošnji salon pa je postregel z njegovo še bolj osupljivo različico, še posebno za tiste, ki se navdušujejo nad kabrioleti. Huracan Performante Spyder se je znebil nekaj odvečne teže in odvrgel streho, s tem pa ponuja še več zabave med pihanjem vetra in zverinskim napevom motorja.

Lahko ste prepričani, da Lamborghini Huracan Performante Spyder kljub mehki strehi ni izgubil prav nič ostrin. Še vedno uporablja uveljavljen princip Aerodinamica Lamborghini Attiva, ki zagotavlja maksimalen izkoristek aerodinamike in s tem še dodatno poveča zmogljivost. Tako kot kupe ima tudi različica Spyder izboljšan štirikolesni pogon, nadgrajeno podvozje in izboljšan elektronski stabilnostni program. Inženirji so se poigrali s krmilnim sistemom in z uporabo karbonski vlaken zmanjšali težo avtomobila za 35 kilogramov. Spyder tako tehta le 1507 kilogramov.

Platneno streho Lamborghinija Huracana Performante Spyder lahko odprete ali zaprete pri hitrosti do 50 km/h, celoten postopek pa traja zgolj 17 sekund. Za zmanjšanje turbulence pri odprti strehi je dobil Spyder dodatne reže za pretok zraka, za zmanjšanje hrupa v kabini pa ima na voljo odstranljivo vetrno zaščito. Tako kot kupejevsko različico tudi Huracana Spyder poganja atmosfersko navdahnjeni 5,2-litrski 10-valjni V-motor s 640 konjskimi močmi in 600 Nm navora. Od 0 do 100 km/h potrebuje zgolj 3,1 sekunde in 9,3 sekunde pri pospeševanju od 0 do 200 km/h, preden doseže najvišjo hitrost pri 325 km/h. Prvi kupci se bodo lahko v najbolj strupenem Huracanu vozili že to poletje, in če si ga bodo omislili v modro-rumeni kombinaciji, kot smo jo občudovali v Ženevi, bo to resnično prava paša za oči in prijetna popestritev poletja.

Galerija – Lamborghini Huracan Performante Spyder

Lamborghini Huracan Performante SpyderOdpri galerijo

Škoda Vision X Concept Škoda Vision X Concept: tehnološko napreden koncept Hyundai Le Fil Rouge Hyundai Le Fil Rouge: napoveduje nove oblikovne smernice znamke Hyundai Bentley Bentayga Hybrid Bentley Bentayga Hybrid: najbolj ekološki Bentley vseh časov Rimac Concept Two Rimac C_Two hypercar: Hrvaške sanje presežkov · · · · ·