lamborghninimobile
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Italijanski izdelovalec pregrešno dragih športnih avtomobilov Lamborghini se je po jahtah, urah in računalnikih podpisal tudi že pod pametne telefone in nedavno je iz njegove tovarne ”zapeljal” svež Android z imenom Lamborghini Tauri 88, ki pod ohišjem, kot njihovi avtomobili pod pokrovom, skriva vrhunsko opremo. In ne glejte bikasto (kot bik na logotipu), ko bomo omenili ceno, tu gre za prestiž, ne za tehnologijo od NASE.

Lamborghinijev Tauri 88 je v eminentni družbi. S prestižnimi telefoni se namreč lahko pohvalijo le še res priznane znamke kot so Dior, Mobiado, Tag Heuer, Porsche (Blackberry), Goldgenie, Vertu, Ulysse Nardin, Continental, Gresso, pa še kdo. In kot zverine na štirih kolesih, bo tudi ta pametni telefon, naslednik TL700, sposoben hitrih manevrov, le da bo za to namesto motorja skrbela sposobna strojna oprema.

Modno oblikovano ohišje iz usnja (rdeče, črne, modre, oranžne ali rjave barve) in kovine pod plaščem namreč skriva 4-jedrni procesor Snapdragon 801, 64 GB pomnilnika za podatke (možnost razširitve prek pomnilniške kartice microSD), 3 GB sistemskega pomnilnika, spletno kamero z osmimi megapiksli, ki se nahaja nad 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920×1.080 slikovnih točk, digitalni fotoaparat z 20 milijoni točk in LED bliskavico.

PREBERITE ŠE: “Vertu for Bentley” – prvi pametni telefon poln presežkov

Njegov ”rotor” je operacijski sistem Android 4.4 KitKat, prostornina rezervoarja, pardon baterije, pa znaša 3.400 mAh. In še cena. V Združenih državah ga boste iz trgovine od konca decembra lahko odpeljali za 4840 evrov.


puzzlephone_895748a PuzzlePhone: lahko popravljiv ter nadgradljiv telefon prihodnosti iStock_000039731382_Medium Nasvet: Kako z mobilnim telefonom posneti odlično fotografijo? cover-YotaPhone_Photo_4 YotaPhone 2 – 2. generacija pametnega telefona z dvojnim zaslonom 1 Mini Power – kartonasti vitaminček, ki napolni baterijo vašega telefona ‘’on-the-go’’ · · ·