Land Rover Series 2A LWB: retro terencu so "odrezali streho"
Utrip mesta · mobilno

Če so vam všeč ‘vintage’ izdelki, si je vredno pogledati, kaj vse premore ekipa pri Cool & Vintage –, ki so se najnovejšega projekta, predelave avtomobila Land Rover Series 2A LWB, lotili z motorističnimi kolegi Deus Ex Machina!

Land Rover Series 2A LWB je leta 1966 postal terenec za potrebe gasilske službe, po preteku njegove ‘delovne dobe’, pa bil prepuščen zobu časa. Ko so si pri predelovalcih in izdelovalcih motornih koles Deus Ex Machina zamislili avtomobil za prevoz njihovi ‘stvaritev’, je bil odsluženi Land Rover kot nalašč za njihove potrebe.

Pri ekipi Cool & Vintage so zavihali rokave in za privlačnejši videz dodali nekaj ‘popravkov’, pri tem pa zamenjali vso potrebno napeljavo, vzmeti, armortizerje, zavore in še VELIKO. Potrebna sta bila nov menjalnik in 2,25-litrski motor, diferenciali pa so bili obnovljeni, tako da je zdaj Land Rover povsem pripravljen na zahtevno terensko vožnjo.

Klasičnemo terencu so ‘odrezali’ streho, ga obuli v robustne pnevmatike in mu dodali premično vetrtobransko steklo.

Po mukotrpnem obnovitvenem procesu so svoje pristavili še pri Deus Ex Machini, ki so poskrbeli za unikatne motoristične poslikave. Rumeni Land Rover, je po končanem delu več kot pripravljen na prevažanje unikatnih motornih koles in na osvajanje ‘vintage’ zagretih src.

Galerija: Cool & Vintage Land Rover Series 2A LWB

Cool & Vintage Land Rover Series 2A LWBOdpri galerijo
ef8d9e81241237.5cf93df9899a5 (1) EXIGEN: futurističen avtomobil, ki vključuje tudi batlerja DS X E-TENSE DS X E-TENSE: asimetrična zverina, ki je postala resničnost Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition Bentley Continental GT Convertible Number 1: poklon legendi iz leta 1929 XUIOGRUA6ZCBLDFWBUKQYP3BAM Najbolj neverjetne najdbe pozabljenih klasikov, ki so jih prodali za milijone ·