Lanesplitter - avtomobilski razcepljenec
Utrip mesta · mobilno

Lanesplitter je futurističen avto Marka Wilsona, ki se lahko razcepi v dva motocikla. Če vas mika udobje, predvsem pa varnost avtomobila, a istočasno hrepenite po okretnosti motocikla, je to vozilo, ki je enkrat odbit avto, drugič pa par ”Tron” motociklov, pravšnja izbira. Izdelan pri Argodesignu se je svetu predstavil na avtosalonu v New Yorku 2015.

Potem, ko je Mark Wilson, idejni oče Lanesplitterja, pri Cadillacu naletel na gluha ušesa, so njegovi viziji avtomobila, ki se razcepi v dva motocikla, ustregli in jo tudi konceptualizirali pri Argodesignu. Futurističen avto za dva, ki se lahko spremeni v dva dvokolesnika, ki sličita na model Lit Motors C-1 in druge pokrite motocikle, se razcepi s pritiskom na gumb, avtomatizirana šasija pa se zaklene ob strani, da se zopet držita en drugega kot rit in srajca.

PREBERITE ŠE: Motocikel Yamaha XV950 Racer navopečeni član serije Yamaha Sport Heritage

Ko dvojčka odideta vsak svojo pot, se za večjo stabilnost razcepita tudi njuni prednji pnevmatiki, da se vozilo med vožnjo obnaša bolj kot kolo.

Lanesplitter - avtomobilski razcepljenecOdpri galerijo
Fiata 550 Italia s Ferrarijevim V8 motorjem bodo izdelali samo enega. Eden in edini – prototip Fiat 550 Italia s Ferrarijevim V8 motorjem Konceptni SUV Citroën Aircross Citroën Aircross – konceptni športni terenec je igriv kot C4 Cactus Kolo Halfbike II je delo Kolelinija. Kolo Halfbike II – za intuitivno kolesarjenje s celim telesom #kickstarter Porsche spyder Porsche spyder – Kultni kabrio ponovno tarča pogledov obmorskih promenad ·