naslovka
V zraku · buzz buzz

Ime Laura Jenkinson je danes v ustih ogromnega števila uporabnikov socialnih omrežij, saj je s svojim kreacijami na obrazu marsikoga pustila odprtih ust. Ta super talentirana umetnica ličil si je v svojem zadnjem projektu za lajtmotiv izbrala Disneyjeve risane junakov (pa tudi živali in druge junake) in če ne bi vedeli, kaj je njen dejanski poklic, bi mislili, da je zaposlena v filmski produkcijski hiši Disney Studios.

Likovna umetnost je že davno presegla klasične okvire, tiste, ki visijo na stenah in tiste metaforične, in Laura Jenkinson je nov dokaz, da ima več kot le en obraz. Pokazala je njeno drugo plat, plat, ki ni omejena na platno iz bombaža, saj si je izbrala površino na kateri je najbolj ‘doma’- to je koža na obrazu. Ker ličenje temelji na poudarkih, tudi pri teh ličnih kreacijah ni šlo drugače. Usta ostajajo osrednji motiv, le da jih za razliko od klasičnih make-up zapovedi, namesto z očmi, spretno dopolnjuje z zobmi. Tako so vse ilustracije risanih junakov pravzaprav inštalacije.

PREBERITE ŠE: Origamiji obrazov iz rolic toaletnega papirja

Nedavno se je s svojo ilustracijo poklonila tudi Robin Williamsu, ko si je na obraz narisala duhca iz Aladina, ki mu je Robin posodil glas. Laura svoj talent sicer ne uporablja samo za ličenje obraza, pač pa tudi klasičnega platna, le da namesto čopičev in barvic uporablja izdelke za barvanje in lepšanje obraza, kot so šminke, senčila, itd.

Njene make-up umetnine si oglejte v galeriji

Odpri galerijo

Foto: Trina Merry Bodypainterka Trina Merry: Urbane kamuflaže sredi New Yorka cover Zaljubljeni v modne dedke na Instagramu pope-francis-vatican 10 nasvetov papeža Frančiška za srečno življenje top_vol8 Neverjetne poslikave hotelskih sob japonskih umetnikov · ·