Lazareth La Moto Volante 496
Utrip mesta · mobilno

Francoski ‘tehnični umetniki’ Lazareth so dobro poznani po svojih unikatnih motornih kolesih, ki so malodane ekstremna. S predstavitvijo Lazareth La Moto Volante 496, prvim motornim kolesom na svetu, ki postane kvadrokopter, pa so stopili še korak dlje. Niso stopili v še večji ekstrem, temveč v prihodnost.

Lazareth La Moto Volante 496 je prvo motorno kolo na svetu, ki se prelevi v kvadrokopter. Da, prav ste prebrali, motocikel, ki postane dron! Dizajn ostaja nezamenljivo Lazarethovski, tehnologija ki poganja motorno kolo pa je nekaj čisto drugega. Osnovno pogonsko sredstvo je elektromotor, s 100 kilometri avtonomije, pri letu pa sodelujejo turbine JetCat, ki so pravzaprav del vsakega kolesa. Te se pomaknejo navzven in v vodoraven položaj in omogočijo motociklu 10 minut letenja, oziroma lebdenja. Skupna moč turbin znaša kar 1.300 konjskih moči, ki s pomočjo kerozina proizvedejo 2.800 njutnov vzgona. Z enostavnim pritiskom na gumb se turbine postavijo v prvotni položaj in ponovno imamo na voljo motorno kolo. Naredili bodo zgolj 5 primerkov LMV 496, vsak od njih pa bo stal okoli 500.000 evrov.

Lazareth LMV 496 predstavlja prihodnost, v kateri bodo morda ravno takšne dvoživke, postale naši vsakdanji sopotniki. Leteče motorno kolo je narejeno iz kevlar-karbonskih kompozitov, ki zagotavljajo majhno težo in obenem izredno čvrstost. Stanje baterije, nadmorsko višino in ostale pomembne podatkov je mogoče razbrati z nadzorne plošče na krmilu. Lazareth LMV 496 je draga ‘igrača’, s katero se ne bo upal igrat vsak.

Galerija: Lazareth La Moto Volante 496

Lazareth La Moto Volante 496Odpri galerijo

Prenovljeni Mercedes-Benz GLC Coupé Novi Mercedes-Benz GLC Coupé: še zapeljivejša zadnjica 002168_wd_md Gumball 2019: sloviti rally tokrat tudi čez Slovenijo Bugatti Baby II Bugatti Baby II: poseben Bugatti za male in velike otroke roland-gumpert-nathalie-angle-back Roland Gumpert Nathalie: superšportnik na metanolu · ·