Visio-Le-Petit-Theatre-Dior-2_full-visio
Utrip mesta · moda

Modna hiša Dior je tokrat presenetila z malce drugačno razstavo oblek kot sicer običajno. Gre namreč za njihove najslavnejše (in tudi najlepše) obleke izdelane v miniaturi, ki so bile razstavljene na Kitajskem pod naslovom Le Petit Théâtre Dior.

Še pred ustanovitvijo modne hiše Dior, je Christian Dior priznal, da je plemenito delo rokodelca neločljivo od visoke mode.

Vsaka miniaturna obleka je v primerjavi z izvirnikom velika le za tretjino velikosti in je temeljno proizvedena na toile bombažu, v najčistejši tradiciji visoke mode ter zahteva natančnost in strogost. Vsak izjemno realističen svilen cvet je ročno izdelan na način kot so jih proizvajali rokodelci v 18. stoletju. Tako kot izvirna Miss Dior obleka, ki je bila ustvarjena leta 1949, tudi njena miniaturna verzija, izdelana samo za razstavo, cveti v šopkih vrtnic, jasmina in lilij. Že res, da so vsi detajli izdelani v miniaturi, vendar izgledajo veličastno.

PREBERITE ŠE: Pravljične podobe mode

Pokukajte v zakulisje Diorjevih rokodelskih mojstric


PicMonkey Collage.jpg 10 “palazzo” hlač za lahkotno in prihajajočo jesen Na številčnici je šest sfer za šest planetov. Luksuzna ura ali planetarij na zapestju? cover Ben Dahlhaus – to je najbolj seksi (bradat) model na svetu zara Zarina jesenska kolekcija za moške stavi na eleganco