91b-XPZJbqL._AC_SL1500_1
V zraku · shopping

Kdo pravi, da so LEGO kocke samo za otroke? Zahtevnejši kompleti zahtevajo večjo spretnost pri sestavljanju, poleg tega pa so prava paša za oči. To so najboljše LEGO kocke za odrasle!

Igranje s kockami mogoče res zveni kot nekaj, kar bi počeli otroci. Pa vendar se to spremeni, ko je govor o LEGO kockah. Gre za preprost izum, s katerim razvijamo neskončno domišljijo. Zato se ne smemo čuditi, da se z njimi “igrajo” tudi starejši, ki LEGO kocke priznavajo kot eno izmed najboljših igrač na svetu.

Če smo se kot otroci igrali s preprostimi kompleti in sestavljali enostavne stvari, se kot odrasli raje lotevamo kompleksnejših kompletov. Takšnih, ki za dokončanje vzamejo tudi več dni. Iz LEGO kock je mogoče zgraditi dobesedno vse. V našem seznamu bomo našteli le nekaj najbolj norih stvari, ki lahko zrastejo iz teh kock. Končani izdelki bodo zagotovo romali na polico, saj bolj kot na igračo spominjajo na umetniško delo.

LEGO kocke za odrasle: najboljši kompleti za otroke po duši

LEGO Technic – kopač Liebherr R 9800

Veliki stroji osupnejo prav vsakogar. Njihova surova moč in veličina nas zagotovo ne pustita hladnih. Sicer iz LEGO kock ne bomo zgradili večmetrske zverine, pa vendar nas bo ta komplet povsem navdušil. Kopač v višino meri 39 cm, dolg je 65 cm in širok 27 cm. Sestavljen je iz kar 4.108 kock, kar nam bo zagotovo vzelo več kot en dan sestavljanja. V kompletu dobimo tudi delujoč elektromotor, zaradi katerega se bo celoten kopač še premikal. Upravljamo ga lahko prek mobilne aplikacije.

LEGO Technic – avtomobil Bugatti Chiron

Tale superavto proizvede neverjetnih 1.479 konjskih moči in je praktično neulovljiv. Nekoč bi poster tega avta nalepili na steno, zdaj pa si lahko izdelamo povsem verodostojno repliko iz LEGO kock. Komplet poskrbi, da bomo lahko občudovali vse, od notranjosti avtomobila in njegovega 8-stopenjskega menjalnika do zavornih diskov in motorja s premikajočimi bati. Model Bugattija je izdelan iz 3.599 kock.

LEGO Avengers – letalonosilka S.H.I.E.L.D. Helicarrier

Superjunaki razveseljujejo staro in mlado. Zagotovo med trenutno najbolj popularne spadajo junaki iz Marvela, Maščevalci. Med najbolj znanimi je njihova leteča letalonosilka, ki jo lahko dobimo tudi v kompletu LEGO kock. Sestavljena je iz 2.996 kock in ponuja dve vzletni stezi, notranje prostore za 12-člansko posadko, reaktivec in 5 figuric junakov (Stotnik Amerika, Črna vdova, Nick Fury, Hawkeye in Maria Hill).

LEGO NASA – vesoljska raketa Apollo Saturn V

Lani je minilo 50 let od prvega človeškega sprehoda po Luni. Raketa, ki je vse to omogočila, je bila ravno Apollo Saturn V. V kompletu z znamenito raketo dobimo še lunarni modul in kapsulo za pristanek na Zemlji. Treba je še razmisliti, kam to raketo razstaviti, saj je končani izdelek visok točno en meter!

LEGO Technic – terensko vozilo X-treme Off-Roader

Mogoče pa vas bolj kot robotiziran kopač mika off-road vozilo iz LEGO kock, ki ga ravno tako upravljamo prek mobilne aplikacije. 33 centimetrov dolgo vozilo je sestavljeno iz 958 kock, poganjajo pa ga trije elektromotorji, zaradi česar ima pogon na vsa štiri kolesa.

LEGO Creator Expert – Bondov avtomobil Aston Martin DB5

Ta kultni avtomobil je Bondov najboljši prijatelj. Opremljen z vrsto orožij in pasti za sledeča vozila, je zmogel rešiti Jamesa in marsikatere neprijetne situacije. LEGO različica kultnega avtomobila ni nič drugače opremljena. Strojnice, rakete, armaturna plošča z gumbi. Tudi vrata in prtljažnik je mogoče odpreti. Aston Martin DB5 je sestavljen iz 1.290 kock.

LEGO Onostranstvo iz serije Stranger Things

Dogajanje iz prve sezone priljubljene serije lahko zdaj sestavimo tudi iz LEGO kock. Hkrati lahko opazujemo dogajanje v hiši Byersov tako v našem svetu kot v onostranstvu (upside down). Figurice junakov iz serije lahko premikamo po različnih sobah, celoten komplet pa lahko po želji obračamo, odvisno, kateri svet želimo videti.

LEGO Ideas – Central Perk Café iz serije Prijatelji

Ni človeka, ki ne bi poznal serije Prijatelji in videl vsaj ene epizode. Zabavna druščina se je skoraj vedno sestala v svojem najljubšem lokalu, ki ga lahko zdaj zgradimo tudi iz LEGO kock. Sestavljen komplet deluje kot snemalni set, na katerem so prizore iz serije posneli. Seveda dobimo poleg tudi vse figurice priljubljenih likov.

LEGO Creator – motocikel Harley Davidson

Na svoj račun bodo s tem podrobnim modelom motorja Harley Davidson prišli tudi ljubitelji motociklov. Zgrajen do vsake podrobnosti vsebuje kar 1.023 kock. Ko se z njim poganjamo po površini, zadnje kolo sproži mehanizem, zaradi katerega se začnejo bati v motorju premikati.

LEGO Star Wars Millennium Falcon

LEGO različic Tisočletnega sokola je veliko, od majhnih pa do malce večjih. A le redke so tiste, ki so namenjene resnično zagretim zbirateljem. Najnovejša različica zbirateljskega Sokola je povsem nora. Sestavljena je iz kar 7.541 kock, v dolžino meri 84 cm, širino 56 cm in višino 21 cm. Igranje z njim bo precej oteženo, saj bomo z njegovimi 12 kilogrami težko švigali po zraku. Zbirateljski Sokol se pohvali z podrobno notranjostjo plovila in širokim naborom tako starih kot novih junakov iz vseh devetih filmov.

Kolo z sprednjo in zadnjo lučjo Najboljše kolesarske luči in svetilke: varni na kolesu! fitnes Najboljše aplikacije in pripomočki za fitnes, s katerimi bomo obdržali novoletne zaobljube moska darila Ideje za najboljša moška rojstnodnevna darila: super ideje za moške izvirnadarilazanjo Ideje za izvirna darila za ženske (zanjo): popolnoma jo presenetite! · ·