1
V zraku · tehnologija

Kockasti robot Wall-E po risanki dobiva tudi svojo Lego kocko. Animator risanke, Agnus MacLane, je namreč poleg risane verzije izdelala tudi kockasto. Pa ne animirane s slabo resolucijo, pač pa tako iz Lego kock. Robotek smetar je že pometel s konkurenco na platformi, kjer Lego zbira zunanje ideje, njegova prihodnost pa je sedaj v rokah Legovih strokovnjakov, ki pa verjamem, da ne bo tako siva, kot iz začetka risanke.

Wall-E velja za enega najbolj prikupnih in ljubeznivih animiranih robotkov vseh časov, saj čeprav gre le za kos železa z nekaj preproste tehnologije, premore več karakterja kot polovica ljudi na tem svetu. Vizualna globina, ki jo je izkazala risanka je tako več kot odlična podlaga za Lego izdelek, ki ne samo potešuje zvedavost otrok in spodbuja njihovo domišljijo ampak tudi izobražuje.

PREBERITE ŠE: Batmobil – Lego Dark Knight Tumbler

Čistilni robotek kot Lego model je začel nastajati skoraj vzporedno z računalniško verzijo, torej že leta 2005, svojo končno podobo pa je dobil tri leta kasneje. In zahvaljujoč Legovemu idejnemu programu (Lego Ideas Program), kamor lahko svoje predloge naslovite tudi sami, morda ne bomo ostali zgolj pri enem. MacLane sicer svojega ‘otročička’ kar nekaj časa ni hotel spustiti izpred oči, a kocka je padla leta 2013, ko ga je vendarle dal tudi v Legove ‘jasli’.

Pred dnevi je Lego Wall-E presegel magično mejo 10 tisoč podpornikov in s tem prestal prvo sito. Zdaj sledi recenzija Lego ekspertov in ocena ali je vreden njihovega logotipa. Ocenjevanje se prične septembra in ker Lego mlini h sreči ne meljejo tako dolgo kot sodni, lahko Lego Wall-E-ja na prodajnih policah pričakujemo že v začetku leta 2015, seveda le, če mu uspe prestati zadnji test. Pot do zadnje zmage je ponavadi najtežja, a vsi vemo, kako vztrajen je Wall-E.

lishinu-runner Lishinu, inteligentni prostoročni povodec za psa, ki prihaja iz Slovenije TouchPico je interaktivni projektor za vsak žep, za vsako steno in za vsako denarnico. Mini projektor TouchPico spremeni vsako steno v ekran na dotik 485450133 Google: 30 trikov za učinkovito rabo Googla 1 Mobilne aplikacije za športno aktivne · ·