M10-P-white-2400x840_teaser-2400x787
V zraku · tehnologija · gadgeti

Fotografske klasike znamke Leica so praviloma vedno povsem črne. Bela Leica je zato prava redkost, s svojim snežno belim ohišjem pa je tako rekoč sanjska!

Fotoaparati znamke Leica zaradi svojih cen običajno ne pristanejo v rokah običajnih uporabnikov. So nekakšen statusni simbol, ki jih zaradi njihovih edinstvenih značilnosti hitro prepoznamo. Med glavnimi so ikonični retro dizajn, rdeča pika z napisomLeica” in povsem črno ohišje. Da pa bo lahko nekdo s fotoaparatom Leica še bolj edinstven, se je podjetje Leica odločilo izdelati fotoaparat Leica M10-P, pri katerem so običajno črno ohišje zamenjali z belim.

Pri tem pa so seveda poskrbeli za vsak detajl. Belo ni samo ohišje, temveč tudi kravje usnje, v katero je ohišje oblečeno. Kontrast beli barvi dajejo srebrni gumbi in gumbi za upravljanje fizičnih nastavitev. Poleg fotoaparata uporabnik prejme še objektiv Leica Summilux-M 50 mm f/1,4 ASPH v srebrni barvi, usnjen pas za nošenje fotoaparata in torbico za objektiv. Da bo povsem bela Leica M10-P zares posebna, jih bodo izdelali le 350, prednaročila pa začnejo pobirati kmalu. Cena za omejeno izdajo tega legendarnega “rangefinder” fotoaparata je preračunano okoli 14.000 evrov.

Galerija: Leica M10-P “White”

Fotoaparat Leica M10-P "White"Odpri galerijo

Video ustvarjalec, snemalec Najboljši fotoaparati/kamere za videoustvarjalce, “content creatorje” Prenosnik glasbeni predvajalnik Shanling Q1 Shanling Q1: mali prenosni predvajalnik glasbe, ki igra kot največji Monitor LG UltraFine Ergo LG UltraFine Ergo: najbolj fleksibilen monitor na trgu DARILA ZA FOTOGRAFA Najboljša darila za videografe in fotografe (2019) ·