cover-leica-sofort
V zraku · tehnologija

Kdor je mislil, da je koncept polaroida preživet, se je pošteno uštel. Ti drugo pomlad doživljajo kot digitalni fotoaparati. Zadnja, ki se je podala v svet polaroidov, je znamenita Leica, ki je predstavila fotoaparat Leica Sofort z možnostjo takojšnjega tiskanja fotografije. Gre za vrhunski fotoaparat, odet v plastično ohišje v oranžni, beli ali barvi mete.

Leica Sofort je polaroidni fotoaparat, ustvarjen za lovljenje spontanih trenutkov. Gre za tehnično izpopolnjen fotoaparat (kar smo od Leice pričakovali), ki pa se ne jemlje preveč resno, saj ohranja duh (in videz) polaroida.

Gre za prvi Leicin polaroid in po videnem lahko samo rečemo – zakaj za vraga so Nemci tako dolgo odlašali z njim!?!

PREBERITE ŠE: Digitalni fotoaparat Polaroid Snap je Polaroid, ki ne uporablja črnila

Leica Sofort omogoča fotografiranje v načinih Auto, Party & People, Sport & Action, Macro in ‘selfie’, prav tako ročne nastavitve časa osvetlitve in uporabo samosprožilca. Je ravno prav majhen, da ga vzamete kamorkoli, in hkrati dovolj velik, da z njim natisnete ravno prav velike fotografije (46 x 62 milimetrov). Na voljo bo od novembra 2016 dalje za pribl. 270 evrov. Za primerjavo. Konkurenčna polaroida Polaroid Snap in Fujifilm Instax Minis  vas bosta olajšala za manj kot 100 evrov.

Polaroidni fotoaparat Leica Sofort:

Leica SofortOdpri galerijo

1976 – Apple l – Prvi osebni računalnik. Zanj   Apple 50 dobi naročil od vnaprej znanega kupca. Silicijeva dolina – kjer so sanje dovoljene Apple OS iOS 10 Kaj prinaša iOS 10, najboljši mobilni operacijski sistem ta hip? YouTube Skupnost YouTube Skupnost – YouTube postaja polnokrvno družbeno omrežje Kocka Fidget Joy: pomoč pri koncentraciji in pomirjanju Kocka Fidget Joy: pomoč pri koncentraciji in pomirjanju · ·