3JUBJWRWO4B43W2RH6TDNWTBYE
V zraku · tehnologija · gadgeti

Nemška oblikovalska šola Bauhaus, ki je združevala avantgardne in socialistične umetnike, je delovala med leti 1919 in 1933. Ob praznovanju njenega 100. rojstnega dne so pri Leici izdelali prav posebno kamero, ki so jo poimenovali Leica CL “100 Years of Bauhaus” Edition.

Leica je predstavila posebno različico kamere CL, ki združuje ikoničen dizajn in napredno tehnologijo. Poimenovala jo je Leica CL “100 Years of Bauhaus” Edition, z njo pa njo želi obeležiti 100. obletnico začetka delovanja nemške šole oblikovanja Bauhaus.

Kamero, ki se ravna po načelu oblika sledi funkciji, krasita logotip znamke Leica v črni barvi in napis “bauhaus”. Na vsaki kameri je označena tudi serijska številka. Naprava je odeta v črno usnje, hkrati pa vključuje pas za prenašanje. Poganja jo procesor Maestro II, za ustvarjanje posnetkov pa je zadolžen senzor z ločljivostjo 24 MP. Uporabnikom je na voljo tudi 49-točkovni sistem samodejnega ostrenja.

Cena kamere Leica CL “100 Years of Bauhaus” Edition, ki bo izdelana v le 150 primerkih, znaša kar 3750 evrov. Potrošnikom bo dostopna od 27. maja naprej.

Parrot Anafi Thermal Parrot Anafi Thermal: dron s termalno kamero za profesionalce agazzi Agazzi: nahrbtnik na prstni odtis Foto1_Samsung COOKHOUSE Samsung predstavil inovativne gospodinjske aparate Panasonic Vitrine Panasonic Vitrine: OLED-zaslon, ki ti polepša dom · ·