Pametni telefon Lenovo Phab2 Pro
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Lenovo Phba2 Pro je prvi pametni telefon na svetu s tehnologijo Tango, t.j. tehnološko platformo, ki uporablja napreden računalniški vid, zaznavanje globine ter tehnologije spremljanja gibanja za ustvarjanje 3D-izkušnje na zaslonu.

Pametni telefon Lenovo Phab2 Pro je prvi telefon na svetu opremljen z Googlovo tehnologijo Tango, ki mu omogoča prepoznavanje in mapiranje okolice ter zagotavljanje izkušenj obogatene resničnosti (AR). “Tehnologija Tango napravam omogoča zaznavanje fizičnega sveta, gibanja in okolice. Posledično lahko spremenijo tudi našo interakcijo z okoljem. Verjamemo, da bodo naprave, ki bodo premogle funkcionalnost spremljanja in zavedanja svojega položaja, prinesle nove uporabniške izkušnje. Phab2 Pro ljudem prinaša nove funkcionalnosti, ki naredijo telefon še bistveno bolj uporaben,” je o njej povedal vodja razvoja pri Googlu Johnny Lee.

PREBERITE ŠE: Solarin: pregrešno drag pametni telefon za zvezdnike in narkokralje!

Lenovo Phab2 Pro zato ponuja povsem nove razsežnosti pametnega telefona. Ljudje, ki prenavljajo svoje bivalne prostore, lahko Phab2 Pro uporabijo za napredno vizualizacijo postavitve pohištva in naprav v svojem domu. To že ponuja aplikacija Lowe’s Vision, ki uporabnikom omogoča, da s pametnim telefonom, opremljenim s tehnologijo Tango, preprosto izmerijo notranje prostore in vanje virtualno umestijo pohištvo, naprave, dekoracijo in celo preverijo, kako bi bile te videti v kombinaciji z različnimi ploščicami, talnimi oblogami, ipd. In kaj tvori Tango? Sposobnost tehnologije sledenju gibanja, zaznavanju globine in učenju okolice. Je prvi pametni telefon v zgodovino, ki je sposoben vizualizirati in razumeti predmete v okolju, saj preko senzorjev v sekundi zajame več kot 250 tisoč meritev.

Pametni telefon Lenovo Phab2 Pro poganja 8-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 652, ima najnovejšo 4G LTE povezljivost ter napredno kamero z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk (senzor omogoča zajema video posnetkov v ločljivosti 4K). Od družine Phab2 je podedoval tehnologiji Dolby Audio Capture 5.1 in Dolby Atmos, ki skrbita, da zvok ne zaostaja za sliko. Telefon s 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk (QHD) je zato opremljen s kar tremi mikrofoni (to omogoča snemanje 5.1-kanalnega zvoka), da izvaja operacije kot dobro naoljen stroj pa poleg zmogljivega procesorja skrbijo še 4 GB pomnilnika. Zanj bo treba odšteti 499 evrov, za druga novinca, Lenovo PHAB2 in PHAB2 Plus, pa se boste morali ločiti od 199 oziroma 299 evrov.

Pametni telefon Lenovo Phab2 ProOdpri galerijo
Pametni telefon Solarin Solarin: pregrešno drag pametni telefon za zvezdnike in narkokralje! Kitajski pametni telefoni 2016 To so kitajski pametni telefoni, ki konkurenco prehitevajo po desni Torino S White Coolpad Torino S – pametni telefon po dostopni ceni Pametni telefon Jolla C Pametni telefon Jolla C – duh Nokie živi dalje · · ·