SwanSept9.61_2.1497991318
V zraku · tehnologija · gadgeti

“Kakšen bo prenosnik v prihodnosti?” bi bilo zabavno nagradno vprašanje. Prepričani smo, da bi našteli še in še odgovorov. Pa bi bil eden od njih ta, ki ga ponuja Lenovo? Kar vam bomo razkrili, vas bo najbrž precej presenetilo.

Čisto ob koncu dogodka Transform 2017, ki je potekal 20. junija, so pri Lenovu novinarjem pokazali nekaj svoje prihodnosti. Fleksibilni oz. upogljivi notesnik. Namesto tečajev, ki omogočajo, da se prenosnik zapre, naj bi v prihodnosti imeli notesnike z upogljivim zaslonom, ki ga namesto zapiranja preprosto prepognemo.


Pri Lenovu so bili sicer zelo skopi z informacijami in samo ugibamo lahko, katere materiale bi utegnili uporabiti za kaj takega. Prvi, ki nam pride na misel je OLED, ki ga uporabljamo že zdaj in je edini, ki se upogiba. Razbrati se je dalo še, da se bo dalo računalnik upravljati kar prek glasovnih ukazov. Zanimivo pa je, da tipkovnica in miška ostajata tudi v prihodnosti. Nekatere stvari se pač ne spremenijo.

Nič sicer ne kaže na to, da bi prihodnost prenosnikov Lenovo kaj kmalu ujeli, a vseeno je zanimivo imeti uvid v ideje snovalcev. Četudi se ne uresničijo.

NUVIZ dodatek za čelado Nuviz HUD: pametna motoristična čelada ora-the-worlds-first-graphene-headphones Ora GQ: slušalke iz grafena za do zdaj še neslišan zvok BEBOP - Zvočnik Blossom Blossom: zvočnik Bluetooth, ki zvok “zavrti okoli svoje osi” Seaboard Block Tipkovnica za glasbenike Seaboard Block – prenosni glasbeni studio · · · ·