lenovo-thinkpad-x1-carbon
V zraku · tehnologija

Od davnega leta 1992, ko sta Lenovo in IMB na trg poslala prve ThinkPade (tj. ThinkPad 700), jih je Lenovo do danes izdelal že neverjetnih 100 milijonov. Ob častitljivem jubileju je ta številčna družina poslovnih prenosnikov dobila podmladek, glava družine pa še vedno ostaja zdaj pomlajeni ultrabook ThinkPad X1 Carbon, ki ohranja primat najlažjega 14-palčnega prenosnika na svetu.

ThinkPad X1 Carbon, ima, kot že ime izda, ohišje iz ogljičnih vlaken, zato je tudi peresno lahek in trpežen (tehtnica mu pokaže vsega 1,3 kilograma). Ostaja paradni konj Lenove družine prenosnikov ThinkPad in nasploh najlažji v kategoriji najzmogljivejših poslovnih ultraprenosnikov.

Z izjemno svetlim zaslonom polne visoke ločljivosti velikost 14 palcev, z najnovejšim PCIe pogonom SSD, kar ga dela za neverjetno hitrega in odzivnega (delo s podatki je hitrejše do 80% glede na standardni pogon SSD), z vgrajenim procesorjem Intel Core i7 pete ”Broawell” generacije in aplikacijo za najbolj optimalno uporabniško izkušnjo, s čimer je še bolj mobilen, saj baterija zdrži precej dlje (skoraj 11 ur), tako več kot zapolni čevlje predhodnika. Pravzaprav z 1,8 centimetra tanko ergonomsko oblikovano šasijo letvico poslovnih prenosnikov postavlja še više.

PREBERITE ŠE: Acer Chromebook 15 – Chromebook z največjim ekranom do zdaj

Seveda tudi ThinkPad X1 Carbon krasi značilna TrackPoint tipkovnica/miška, za (rdečo) piko na i pa poskrbi ”Šivino tretje oko”, rdeča kazalna palica. Poslovni ultrabook z 8GB pomnilnika in 512 GB prostora za shranjevanje (samo SSD) bomo prvič videli te dni na sejmu potrošniške elektronike CES 2015, v prodaji pa bo od konca februarja od cca. 1050 evrov dalje.

somabar Somabar – robotski barman za mešanje koktajlov Montblanc-TimeWalker-Urban-Speed-Cronograph-con-e-strap1 2 Montblanc prihaja s pametno zapestnico za ure e-Strap acer-book-final CES 2015: Acer Chromebook 15 – Chromebook z največjim ekranom do zdaj biolite-nanogrid BioLite NanoGrid: Prenosni svetilni sistem ·