Križanec pametnega telefona in fotoaparata Lenovo VIBE Shot
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

S pametnim telefonom Lenovo Vibe Shot smo bili priča majhnemu koraku za proizvajalca, a velikemu za uporabnika, saj je vendarle napočil čas, ko se je meja med pametnim telefonom in digitalnim fotoaparatom dokončno zabrisala. Zdaj namreč dobite najboljše iz obeh svetov, kamero s profesionalnimi funkcijami in izjemno zmogljiv mobilnik, ki v debelino meri vsega 7,6 milimetra. Kljub temu ima baterijo z zmogljivostjo 3000 mAh, kar zagotavlja do 30 ur pogovorov.

Lenovo Vibe Shot je križanec med izjemno dovršenim pametnim telefonom in med fotoaparatom s profesionalnimi funkcijami. Je vse, kar sodobni uporabnik potrebuje v žepu – to je zmogljiv in eleganten telefon in fotoaparat, zaradi katerega boste lahko fotiča ‘nameri in slikaj’ za vedno pustili doma. Partnerska naveza 64-bitnega procesorja Qualcomm Snapdragon in 3GB sistemskega pomnilnika zagotavlja brezkompromisno zmogljivost, skupaj z najhitrejšo podatkovno povezljivostjo.

Ta 145-gramski mobilnik s seboj nosi najnovejši operacijski sistem Android 5.1 Lollipop in zadnjo kamero s 16 MP, ki omogoča snemanje tudi v slabih svetlobnih razmerah. Ponaša se z napredno 6-delno lečo, infrardečim ostrenjem, ki je dvakrat hitrejše od običajnega, spregledati pa ne gre niti optičnega stabilizatorja slike in še bi lahko naštevali. Njena sestra, prednja kamera, ima na drugi strani 8 MP.

PREBERITE ŠE: Test: Lenovo P70 – pametni telefon z vzdržljivostjo baterije dobre stare Nokie

Lenovo Vibe Shot krasi 5-palčni zaslon visoke HD-ločljivosti (1920 × 1080 slikovnih točk), zaradi tehnologije medravninskega preklapljanja pa omogoča skoraj 180-stopinjski vidni kot. V njegovi shrambi je prostora za 32 GB podatkov, če vam je vgrajeni pomnilnik premalo, pa si ga lahko s kartico microSD razširite do 128 GB. Oblečen je v aluminijast okvir, pročelje in začelje pa sta prevlečena s Corningovim steklom Gorilla Glass 3. V njem najdemo dve ”garaži” za SIM-kartico, in ne samo da podpira omrežji LTE (4G) in Bluetooth 4.1 LE, ponuja tudi hitrost prenosa do 150 MB/s. In če odgovorimo še na shakespearejansko vprašanje iz naslova. Pametni telefon ali fotoaparat, to ni tu vprašanje, ker je Lenovo Vibe Shot oboje.

Križanec pametnega telefona in fotoaparata Lenovo VIBE ShotOdpri galerijo

Comet je prvi pametni telefon, ki plava na vodi Comet – prvi pametni telefon, ki plava na vodi Mobilna aplikacija Hiking and Biking in Slovenia Hiking and Biking in Slovenia je slovenska aplikacija namenjena pohodnikom in kolesarjem Luna Phone Luna Phone – mobilni telefon prihodnosti s funkcijami ”Raglje” iPhone 6S novitete, ki to niso. Kaj vse sta si iPhone 6S in 6S Plus sposodil od Androidov? · ·