Untitled
V zraku · tehnologija · gadgeti

Po Xiaomiju in Honorju je telefon brez zaslonske zareze pokazal še Lenovo. Ustvarili so Lenovo Z5 Pro, telefon, ki je z 290 dolarji skoraj za polovico cenejši od Mi Mixa 3 ali Magica 2.

Lenovo Z5 Pro je sestavljen iz dveh polovic, zgornje in spodnje, ti pa sta med seboj spojeni z drsnim mehanizmom. Ko zaslon potisnemo navzdol (ali hrbtišče navzgor), se nad zaslonom pojavi del ‘hrbtišča’, v katerem se skrivajo prednja 16 MP kamera, infrardeča kamera (8 MP) za prepoznavo obraza, med njima pa je še zvočnik.

Ne najboljši položaj zanj, kajti telefon mora biti ‘razprt’, ne le med uporabo prednje kamer, temveč ob vsakem telefonskem klicu.

Drugače pa Lenovo ZG Pro sodi med srednje zmogljive telefone, vsaj kar se tiče procesorja Snapdragon 710. 6,39-palčni zaslon HD+ ločljivosti je namreč tipa OLED, pod njim pa se skriva tipalo prstnega odtisa.

Tudi zanj lahko rečemo, da mu v hipu, ko ga v svoj izdelek vključi en kitajski izdelovalec, po tekočem traku sledijo še drugi. Baterija ima 3350 mAh, dvojna zadnja kamera (16 in 24 MP) je na papirju videti zmogljiva, govori pa se tudi, da jo podpira umetna inteligenca.

 


Knops: zamaški za ušesa, ki vas bodo obvarovali pred nadležnim zvokom iz okolice Knops: zamaški za ušesa, ki vas bodo obvarovali pred nadležnim zvokom iz okolice Honor Magic 2 Honor Magic 2: telefon, ki ima šest kamer Royole FlexPai Royole FlexPai: prvi prepogljiv telefon, ki je lahko tudi tablica Pixii: fotoaparat, ki s pritiskom na sprožilec, takoj prikaže fotografijo na telefonu Pixii: fotoaparat, ki s pritiskom na sprožilec takoj prikaže fotografijo na telefonu · · ·