iStock_000024974308_Double
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ljudje pogosto najbolj skrbimo za nego svojega obraza, ker je le-ta najbolj izpostavljen, zelo radi pa pozabimo na svoje roke, čeprav gre pri njih za prvi fizični kontakt pri spoznavanju in pozdravljanju. Kako se spopasti z raznimi preprekami in doseči lepe roke, nam svetujejo tudi strokovnjaki za nego rok in nohtov iz oaz Manikira Urban Spa.

Nega rok in nohtov

Poleg redne nege doma – nega obnohtne kožice, nega rok s kremo, pilingom, serumom za domačo uporabo, uporaba podlaka in ustrezne pilice – se priporoča tudi manikira v kozmetičnih salonih, približno enkrat mesečno. Manikerka lahko tako poskrbi za pravilno nego in bolj strokovno uredi obnohtno kožico ter nohte. Doma potem s proizvodi vzdržujemo stanje do naslednjega obiska manikerke. Roke so prav tako kot obraz ves čas izpostavljene mrazu, vročini, soncu, vetru, umazaniji, agresivnim kemičnim sredstvom. Sončni žarki kožo predčasno postarajo, ji povzročijo starostne pege ter jo izsušijo. K lepo negovanim in oblikovanim nohtom spadajo tudi lepe dlani. Na roke naj se nanaša mastna krema, ki se jo dobro vtre v dlani, če si čez noč nadenemo še bombažne rokavice, pa bodo izginile tudi majhne razpoke in gubice. Vsakodnevna uporaba vlažilnih krem za roke pripomore k nežnejši koži. Odstranjevalci laka z acetonom nohte izsušijo, zato je boljša uporaba oljnih odstranjevalcev, ki nohtov in obnohtne kožice ne izsušijo.

Trije proizvodi, ki jih mora imeti za nego svojih nohtov vsaka ženska

Prvi proizvod je manikira vlažilni gel, negovalni proizvod, ki z visoko vsebnostjo hialuronske kisline nohtu in kožici daje prožnost in vlažnost. Vsebuje tudi aloe vero, pantenol, keratin in esenco vrtnice. Drugi proizvod je podlak, ki ga uporabljamo kot zaščito pred vsakim barvnim lakiranjem oziroma kot zaščito svojega nohta. Tako bomo preprečili rumene nohte zaradi močnih pigmentov barvnih lakov. Podlak s kalcijem je odlična zaščita za nohte tudi za vse, ki ne maramo nalakiranih nohtov v barvnih odtenkih. Tretji proizvod je steklena pilica. To uporabljamo za krajšanje in oblikovanje nohtov. Prednost steklene pilice pred običajnimi oblikovalnimi pilicami je, da se lahko noht pili v obe smeri in pri tem noht ni nazobčan. Stekleno pilico lahko uporabljamo zelo dolgo, saj jo lahko tudi speremo pod tekočo vodo in jo očistimo s krtačko. Te lastnosti omogočajo dolgotrajno uporabo in kvaliteto.

PREBERITE ŠE: Najbolj trendi & modne manikure za poletje 2015

Barve in trendi letošnjega poletja

Tako kot pri make-upu je tudi pri lakih za nohte letos moden naravni videz. Skoraj prozorni ali resnično svetli pastelni odtenki so “must have” sezone. Glavne besede pa nima lak, temveč top coat ali nadlak, ki ga bomo nanesle v več slojih. Moden je namreč wet look ali moker videz na nohtih, ki bo v teh poletnih dneh poskrbel za pravo svežino in sijaj. Lunin krajec, trend, ki so ga predstavili oblikovalci in starlete, velja za enega najbolj vročih trendov te sezone. Preprosta tehnika luninega krajca omogoča, da premešamo in ujamemo različne barvne tone ter uporabimo nov pristop k barvni kombinaciji. Prav tako je to leto eno izmed vodil neklasična francoska manikira ali standardna francoska manikira, obrnjena na glavo. To lahko naredimo z drzno barvno podlago ali pa konice nohtov nalakiramo z dvema barvama namesto s konvencionalno tanko belo črto. Prav tako pa ne smemo pozabiti na črte, ki zagotavljajo dodatno mero popestritve čistim in naravnim nohtom, med drugim pa ustvarijo tudi iluzijo daljših nohtov.

Spomladansko razstrupljanje Razstrupljanje telesa – prerojen skok v pomlad cover-zoya-nagradna Nagradna igra: Zoya goes pretty – maslo za nego kože Načelo 80/20 Je to ključno prehransko načelo za vitko postavo? Sladoledna dieta Ste že slišali za dieto s sladoledom? ·