Lepota, ki jo redko vidiš: najstarejša starodavna vasica na svetu
Utrip mesta · destinacija

V tej starodavni vasici se boste počutili, kot da ste se znašli v filmu s čudežnimi bitji, vitezi, trubadurji …

Tej vasici je ime Bibury in se skriva v angleškem okraju Gloucestershire – v središču vasi se nahaja cerkev, osupljiv travnik, ribogojska kmetija s pogledom na reko in kopica starodavnih hiš, ki vsako leto privabijo številne turiste. Vasica je videti kot s slike, zato ni nenavadno, da se je neštetokrat znašla na seznamu najlepših vasi na svetu. Znan britanski oblikovalec William Morris jo je celo označil za najlepšo v Angliji.

Kamnite hiše v vasici so bile prvotno zgrajene v 13. stoletju kot trgovine za volno in vse do 17. stoletja so jih Britanci uporabljali za proizvodnjo tekstila. Od takrat so ohranile videz tipične angleške hiše, v kateri je potekala domača proizvodnja.

Poleg zanimivih hiš, ki si jih obiskovalci lahko ogledajo, je v kraju tudi ribogojska kmetija, na kateri bivajo živali, kot so race, gosi, labodi … V kraju so tudi nastanitve za turiste, domnevno v njem živi okoli 600 ljudi.

Obiskovalci pravijo, da je v vasi tako prijetno vzdušje, da se vanjo takoj zaljubiš, ko jo zagledaš. Do majskih praznikov ni veliko, a ni še prepozno, da si privoščite oddih na angleškem podeželju. :)

Galerija: Vasica Bibury

Vasica BiburyOdpri galerijo
EuropaPark Europa-Park in Legoland: nepozabno doživetje za ljubitelje adrenalina in kock Lego Letos gredo vsi na astroturistični oddih – greš tudi ti? Letos gredo vsi na astroturistični oddih – greš tudi ti? Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše? Top 15: kje je žuranje v Evropi najcenejše? Najbolj umazani festivali na svetu, ki jih moraš vsaj enkrat obiskati Najbolj umazani festivali na svetu, ki jih moraš vsaj enkrat obiskati ·