les2alpes
Utrip mesta · destinacija

Les2Aples je med Slovenci eno izmed najbolj priljubljenih smučišč v Franciji. S 3.600 metri je to največji ledenik v Evropi, ki je za smučarske užitke odprt tudi poleti. Dobrodošli so tudi snowboarderji, saj jih čaka eden izmed največjih snowboard parkov.

Številne proge so primerne tako za začetnike kot za tiste, ki jim adrenalina nikoli ni dovolj. Za nesmučarje je mala vasica kot nalašč za zimsko sprostitev in pridobivanje nove energije. Brezplačni minibus vozi v krožnem prometu po vasi in vas tako prepelje z enega konca na drugega, od smučišča do domovanja. Les2Alpes ima vse: drsališče, plezalno steno, bazen na prostem, fitnes, savno, kino, ki predvaja posebne popoldanske predstave v primeru slabega vremena ter bowling. Za ljubitelje počitniških nakupov je odprtih veliko trgovin s spominki, delikateso ter predvsem športno modo, med drugimi tudi trgovina Billabong. Odlično jutranjo kavo vam postrežejo v havajsko dekoriranem Wind Snow Café, na smučišču si lahko privoščite kosilo na 3.200 metrih v restavraciji Les Glaciers, kjer se je mogoče po obilnem obroku tudi malce posončiti v udobnih ležalnikih. Če si želite večerne zabave, se odpravite v La Grotte du Jeti, če bi z zabavo radi nadaljevali pozno v noč (La Grotte du Jeti zaprejo ob 1.30), je to mogoče v diskoteki L’Avalanche.

VAL THORENS
Izvrstna turistična infrastruktura in sodobne smučarske naprave prepričajo vsakega zimskega navdušenca. Smučarsko središče Val Thorens nudi 150 kilometrov smučarskih prog s 35 modernimi in zmogljivimi smučarskimi napravami. Poleg smučarskih užitkov je Val Thorens pravi kraj tudi za lenobne uživače zime. Ljubitelje kulture preseneti tedenska ponudba klasičnih ali jazz koncertov, v športnem središču pa si lahko privoščite dodatne aktivnosti – tenis, squash, namizni tenis, plezanje, odbojko, fitnes ali kraljevsko sproščanje – plavanje, jacuzzi, savno … Kulinarična ponudba v Val Thorensu je zelo obsežna (70 barov in restavracij bo gotovo zadovoljilo vse okuse), predlagamo pa, da si prvo jutranjo kavico privoščite v katerem od barov na Rue de Caron, na primer v kavarnici Baramix ali v baru Chantaco. Na rumenih straneh Val Thorensa si lahko glede na cenovni razred izberete, kam boste šli na kosilo. Zabave željni obiščite dva večja nočna kluba, Malaysia ter Underground, sicer pa si lahko celotno ponudbo barov, restavracij, trgovin ter drugih lokalov pogledate na Val Thorensovi uradni spletni strani.


Grenoble Grenoble – francoski raj za smučarje Edinburgh Edinburgh – Škotska v malem porto-2 Porto – za razvajanje brbončic praga Praga – bohemska in vznemirljiva · ·