42603474_2420757104817849_4140809832316955308_n
V zraku · dizajn

Čeprav si večina ljudi želi dneve preživljati v razkošnih bivališčih, pa prav tako najdemo takšne, ki prisegajo na naravo. Če mednje spadate tudi vi, smo za vas morda našli popoln dom.

Jacob Witzling, ki se ukvarja z izdelovanjem kabin, je veliko pozornosti javnosti pritegnil z nadvse edinstveno strukturo. Na Fordovem tovornjaku 1979 F-50 namreč po ZDA prevaža prav posebno kabino.

Majhno bivališče obsega 20 kvadratnih metrov in ponuja možnost počitka in prehranjevanja. Ščiti ga rustikalna fasada, ki je v celoti izdelana iz lesa. Witzlingu je pri oblikovanju pomagala življenjska sopotnica Sara Underwood, s pomočjo katere je zasnoval aerodinamično strukturo, namenjeno prevažanju po cestah.

Za Witzlingom je sicer že 6 podobnih projektov, v sklopu katerih si je nabral ogromno izkušenj. Kot pravi sam, je kabine začel izdelovati zaradi svoje ljubezni do mogočnih utrdb. Že od malih nog je želel nekoč živeti v pravljičnem domu. Še posebej ga je navdušila knjiga “Handmade Houses: A Guide to the Woodbutcher’s Art“. Ta govori o gibanju, ki se je v 70. letih prejšnjega stoletja zavzemalo za ročno gradnjo hiš.

Čeprav je nekatere svoje izdelke v preteklosti delil z drugimi ljudmi, pa je tovornjakova kabina za zdaj na voljo le zaljubljenemu paru. Slednji na tihomorskem severozahodu sicer načrtuje gradnjo posesti “Cabinland“, ki jo bodo sestavljala edinstvena bivališča. Obiskovalci jih bodo lahko najeli, hkrati pa uživali ob pogledu na slikovito gorato pokrajino.

Galerija – Lesena kabina

Lesena kabina, zgrajena na tovornjaku iz leta 1979Odpri galerijo
Boštjan Doltar, Alenka Potočnik Anžič, Lidija Pritržnik in Denis Oštir (foto Miro Majcen) Gorenje predstavilo nove pralne in sušilne stroje WaveActive SPACE10 IKEA Ikea SPACE10: mobilna prihodnost po švedsko shutterstock_1085542265 Ikea želi narediti 3D-print vaše zadnjice, da se bo ta popolnoma prilegala stolu Kung fu ura Ura, ki čas prikazuje glede na položaj okončin kung fu borca · · ·