cover
Utrip mesta · mobilno

Čeprav je Daimler pred časom ugasnil ultra prestižno znamko – Maybach, je kmalu potem objavil, da bo njihova paradna limuzina nadaljevala tradicijo te blagovne znamke s posebno prestižno različico. Ta naj bi na ceste s pomočjo 530-konjskega V12 motorja zapeljala že čez dobro leto. S serijskimi kozarci za šampanjec, seveda.

S 600 Maybach bo tako mogoče prepoznati po posebnih kromiranih platiščih, številnih napisih maybach na 20 centimetrov daljši karoseriji, katere prirastek naj bi šel izključno na račun čim večjega prestiža in udobja potnikov v drugi vrsti.

Tam bosta potnika pričakala predsedniška fotelja z naklonom naslonjal pod 43,5 stopinjskim kotom in električno nastavljivo oporo za meča, s pomočjo katere se bosta potnika lahko zleknila kot potujoč v prvem razredu na letalskem letu. Sedeža bosta odeta v najbolj kakovostno ročno prešito napo, ki bo krasila tudi vratne obloge in še marsikaj, na željo kupca pa bodo za še boljši sedežem dodali tudi posebne gumbe in vzglavnike.

PREBERITE ŠE: City test: Mercedes-Benz CLS – harmoničnost nekega drugega sveta

Del serijske opreme bo tudi informacijsko zabavni sistem za dvema LCD zaslonoma, internetna povezava in brezžične slušalke Burmeister. Med opremo pa bodo kupci, ki bodo pripravljeni plačati okoli 200 tisočakov za primerek (brez davščin državi) deležni tudi značilnih “flute” kozarcev za šampanjec, ki v super prestižni predsedniški limuzini pač ne smejo manjkati.

Da ga bodo mimoidoči ločili od ostalih pa bo na voljo tudi sedem ekskluzivnih barv, rezerviranih samo za S600 Maybacha. Pod pokrovom bo “garal” 6,0-litrski biturbo dvanajstvaljnik, ki bo razvijal 390 kW ali 530 KM, s čimer bo ta predsedniška limuzina vse prej kot počasna premičnina v prometu.

Odpri galerijo

2016-Toyota-Mirai-19 Toyota mirai – Toyotin vodikov prvenec, ki v ozračje emitira samo vodo IMG_5061 Kia Soul – kiin funky križanec igra na nove note, tudi električne Ducati Multistrada 1200 15 najbolj vročih motociklov bližnje in malo bolj oddaljene prihodnosti general Mini CitySurfer: mini-me skiro · ·