Less je strateška družabna igra slovenskega porekla.
Utrip mesta · dom

Po prvi slovenski namizni igri, ki se je lani uspešno financirala preko finančne kampanje na Kickstarterju, gre po stopinjah Trackerja tudi družabna igra Less podjetja Invented4, ki svoj pohod na zastavljen finančni cilj pričenja 26. avgusta 2015. Less je briljantna v svoji preprostosti in nov dokaz, da za odlično igro ni potrebna kompleksnost uporabe. Je kot knjige o Harry Potterju med namiznimi strateškimi igrami, nekaj, kar vas bo posrkalo vase s svojo preprosto briljantnostjo.

Less je slovenska strateška družabna igra, ki si bo na Kickstarterju od 26. avgusta 2015 dalje skušala izboriti zadostna finančna sredstva za zagon proizvodnje. Igra, ki je primerna za dva do štiri igralce je sila preprosta, a kot igra štiri v vrsto in nenazadnje sudoku, ki sta obe briljantni v svoji preprostosti, ponuja tisoč in en scenarij. Naučite se je v minuti, tudi postavitev igralne plošče pa traja zgolj nekaj sekund. In kaj je cilj igre? Pa ne mislimo tisti finančni na Kickstarterju. Njen cilj je, da kot prvi igralec premaknete štiri figure v nasprotni kot. Zmagovalec je torej tisti, ki se prvi usidra na drugem koncu diagonale (glej spodnji video posnetek za lažjo predstavo)

PREBERITE ŠE: Brata Berce z namizno igro Tracker na Kickstarterju

Ideja za strateško igro Less se je porodila Aleksandru Starovojtovu, nastala pa je iz gole ”nuje”. Na počitnice na morje z otroci namreč niso vzeli družabnih iger kar se je sprva izkazalo za napako, a zanetilo zamisel o igri Less, katere zgodba se je začela v lokalnem baru na podstavku za pivo. V času počitnikovanja so se pravila spreminjala in ko je doma dobil pozitivne odzive prijateljev je igralna plošča ob pomoči piljenja podjetja Invented4 (gre za platformo, ki inkognito preverja potencial produkta v tujini zgolj na podlagi ideje in brez fizičnega produkta) dobila končno podobo, ki se zdaj podaja v svet oziroma na Kickstarter v upanju, da se v prihodnosti znajde na mizah čim več uporabnikov.

Less je strateška družabna igra slovenskega porekla.Odpri galerijo
Yo! Home YO! Home: malo stanovanje, ki dopušča neverjetno metamorfozo Ogledalo Dome Minimalistično dizajnersko ogledalo Dome photo-original iscream iScream – slovenski pametni aparat za sladoled je na Kickstarterju prava senzacija Samozalivalni lonček za zelišča Verdure Verdure – samozalivalni lonček za gojenje zelišč doma · ·