Amazon želi v nebo poslati cepelina
V zraku · tehnologija

Nedavno je Amazon opravil prvo uspešno dostavo z dronom (storitev Prime Air), v bližnji prihodnosti pa namerava v nebo dvigniti še cepelin, ki bo leteče skladišče, s čimer želi pospešil dostavo naročenega blaga in zmanjšati porabo energije dronov.

Skoraj 120 let po tem, ko je v zrak poletel prvi cepelin (1900), se ta znameniti zrakoplov očitno vrača v naš vsakdan. Za to bo poskrbel spletni trgovinski gigant Amazon, ki je registriral patent za leteče skladišče v obliki cepelina.

PREBERITE ŠE: Amazon Prime Air: Amazon uspešno opravil prvo dostavo z dronom

Zrakoplov naj bi se nahajal na višini skoraj 14 kilometrov, kamor bi po pakete prihajali samovozeči droni. Rešitev je izjemno praktična, saj bo tovrstno skladišče pripomoglo k precej manjši porabi energije drona, ker se bodo brezpilotni letalniki zgolj spustili do cilja oz. leteli navpično.

Leteče skladišče naj bi bilo v zraku vseskozi, zaloge, gorivo zaposlene in druge vire pa naj bi dostavljala manjša namenska plovila.

shutterstock_380309914 CES 2017: kaj nam bo prinesel največji tehnološki dogodek leta CES 2017 – Las Vegas Robotska obleka Hankook Mirae Method-2 Hankook Mirae Method-2: robotske obleke niso več znanstvena fantastika Lebdeči Bluetooth zvočnik LG PJ9 LG PJ9 – lebdeči brezžični zvočnik, ki se polni sam Brezžične slušalke Philips SHB8850NC Brezžične slušalke Philips SHB8850NC – brez šumov, brez kablov, brez kompromisov · · · ·