2019-lexus-lf-30-concept (1)
Utrip mesta · mobilno

Lexus se pripravlja, da nam v prihodnjem letu razkrije svoj prvi električen avtomobil. Zato so svoje ideje in vizijo združili v konceptu LF-30.

Na avtomobilističnem salonu v Tokiu je Lexus predstavil vizijo za svoj prvi električen avomobil v obliki koncepta LF-30. Na prvi pogled se morda ne zdi pretirano velik, vendar LF-30 tehta zajetnih 2.300 kilogramov. Vsa ta teža zahvaljujoč štirim elektro motorjem in 536 konjskim močem ne vpliva na hitrost. LF-30 se namreč od 0 do 100 odpelje v zgolj 3,8 sekunde. Poganja ga velika 110 kWh baterija, nameščena v tleh za izboljšanje težišča in posledično vodljivosti.

Avto je opremljen z vsemi avtonomnimi funkcijami, ki bi jih lahko pričakovali v tovrstnem konceptu. Umetna inteligenca voznika prepozna s pomočjo glasovnega prepoznavanja in po njegovih željah prilagodi elemente notranjosti, kot sta temperatura in zvok. Morda najbolj futuristični “gadget” pa je Lexus Airporter. Lexus pravi, da je to “podporno vozilo” oziroma neke vrste dron, ki lahko stvari, kot so prtljaga z domačega praga, pripelje naravnost do avtomobila.

Galerija: Lexus LF-30

Lexus LF-30Odpri galerijo

alfa-romeo-montreal-vision-gt-concept Alfa Romeo Montreal Vision GT Concept: Mamma Mia! Kia XCeed Kia XCeed: ekstravaganten mestni križanec Photo: Žan Macarol-Hyundai Kona Hybrid Hyundai Kona Hybid: varčen kompakten športni terenec ŠKODA Kamiq ŠKODA Kamiq: simpatičen urbani SUV že na voljo za slovenske kupce ·