Lexus LS+ Concept
Utrip mesta · mobilno

Lexus LS+ je tehnološki biser, ker že zdaj predstavlja tehnologijo, ki bo v Lexsuse iz redne proizvodne linije vgrajena do leta 2020. Highway Teammate je že eden izmed teh sistemov, ki z avtonomno vožnjo po avtocesti vozi sam, brez pretiranega nadzora voznika.

Lexus LS+ je lahko tako povsem avtonomen na avtocesti. Samodejno pospešuje in zavira, se lahko sam vključi v promet, samodejno menja vozne pasove in drži primerno varnostno razdaljo z vozilom pred njim. LS+ se lahko tudi sam ‘uči’. Za nadgradnjo sistema ga namreč ni treba peljati k trgovcu Lexusov, temveč se lahko vse nadgradi prek mobilnih podatkov. Sicer je Lexus LS+ osnovan na najnovejši različici Lexusa LS, a z mnogimi spremembami, še posebno, kar se tiče prednjega in zadnjega dela avtomobila. Spregledati ne moremo niti prednje maske, ki je še veličastnejša, kot smo je vajeni z aktualnih Lexusovih modelov. Impresivne luči uporabljajo lasersko tehnologijo, ki zagotavlja najboljšo vidljivost tudi v zelo slabih pogojih. 22-palčna platišča so še pika na i k celotni zapeljivi podobi Lexusa LS+.

Kot smi bili priča že pri nekaj drugih konceptih, tudi Lexsus LS+ ne uporablja običajnih vzvratnih ogledal, saj ima namesto njih kamere. Prav tako se mu v vrata skrijejo kljuke, ko se jih ne potrebuje. Lexsus LS+ ne bo ugledal serijske proizvodnje. Narejen je bil zgolj z namenom, da Lexsus predstavi svojo tehnologijo prihodnosti in nam da vedeti, kakšne napredne tehnologije lahko v že zelo kratkem času pričakujemo v njihovih avtomobilih.

PREBERITE ŠE: KONCEPT KIA PROCEED: NOVA PRESUNLJIVA KIA

Galerija slik: Lexus LS+ Concept

Lexus LS+ ConceptOdpri galerijo

Yamaha Niken Yamaha Niken: Yamahin trikolesnik Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva. Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj. Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept · · · · ·