cover-lg-g8x
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Medtem ko se ostali proizvajalci še lovijo pri izdelavi funkcionalnega zložljivega zaslona, je LG že v drugo ponudil ovitek, ki svojim telefonom doda drugi zaslon. Tukaj je LG G8X ThinQ.

LG se je odločil nadgraditi svoj pol leta star model G8 in ponuditi LG G8X ThinQ. Nov model ima za slab centimeter večji zaslon, na vrhu pa manjši notch, ki je sedaj v obliki kapljice. LG se je namreč znebil senzorjev za geste z rokami. Bistvenih notranjih posodobitev ne bo deležen, saj ostajajo specifikacije iste. Aplikacija za fotoaparat bo dobila nekaj novih funkcij, kot recimo zaznavanje hitrega premikanja in temu primernega prilagajanja hitrosti zaklopa. Video bo dobil možnost nastavitve ultra občutljivih mikrofonov, s katerimi bomo lahko snemali zelo tihe zvoke oziroma ASMR posnetke za YouTube.

A največ pozornosti je deležen poseben ovitek s zaslonom LG Dual Screen, ki se napaja prek USB-C vhoda. Ovitek je izdelan posebej za G8X in bo v veliko pomoč tistim, ki radi počnejo več stvari hkrati. Zaslon v ovitku bo po velikosti isti kot zaslon na G8X. Imel bo celo simetričen notch, kar je malce hecna odločitev. Ko bo ovitek zaprt, bo čas, datum in obvestila prikazoval manjši OLED zaslonček na zunanji strani. Igrice se bodo še vedno odprle le na enem zaslonu, bo pa zato drugi zaslon služil kot kontrolnik. Tako kot datum izida je tudi cena še pod vprašajem. A v kolikor bo ta razumna in bo ovitek dodan k vsakemu telefonu, potem zna G8X postati zelo mikavna izbira.


samsung-has-launched-its-5g-phone-in-korea-but-it-might-take-a-while-longer-before-it-makes-it-to-t Najboljši pametni telefoni 5G (2019) LG G8s Thinq - Foto: Žan Macarol LG G8s Thinq: enostavno največ za vaš denar Sony Xperia 5 in Sony WF-1000XM3. Sony Xperia 5: kompakten, a poln dobrot samsung-galaxy-a90-5g Samsung Galaxy A90 5G: tudi srednji razred postaja najhitrejši · · ·