Librottiglia - knjiga na steklenici vina
V zraku · dizajn · Kulturni izbor · knjige · Utrip mesta · kulinarika

Nekateri pari so ustvarjeni drug za drugega. Kozarec vina in dobra knjiga sta kombinacija, o kateri smo slišali že velikokrat. Ob dobri knjigi marsikdaj zapaše kapljica rujnega, kar je navdihnilo Reverse Innovation, da so združili vino in literaturo. In nastal je projekt Librottiglia, v katerem etiketo vin iz vinoteke Matteo Correggia nadomeščajo knjižice s kratkimi zgodbami treh različnih avtorjev. Vsaka se ujema s karakteristikami vina.

Trije avtorji, tri kratke zgodne, tri različna vina. To je Librottiglia, knjige na steklenici vina.

Danes beremo knjige na tablicah, računalnik in pametnih telefonih, zakaj jih ne bi še ne steklenici vina, so si mislili pri studiu Reverse Innovation.

PREBERITE ŠE: Top 5: najboljši filmi za ljubitelje vina

Beseda Librottiglia je kombinacija italijanske besede libro (knjiga) in bottiglia (steklenica), mini knjiga pa je etiketa in literatura.

Zgodbe na 375-mililitrskih steklenicah vina, ki jih ne morete odložiti, in vinu, ki ga ne morete nehati piti, so prispevali Patrizia Laquidara (La rana nella pancia/Žaba v želodcu), Danilo Zanelli (L’omicidio/Umor) in Regina Nadaes Marques (Ti amo. Dimenticami/Ljubim te. Pozabim me).

Galerija – kratke zgodbe na steklenici vina:

Odpri galerijo

Električno kolo Noordung Angel Edition Noordung Angel Edition – slovensko električno kolo s prenosnim zvočnikom encoderingmikan Encode Ring: zvočni zapis naših čustev v obliki prstana PU_ZD_slike-5 Pivovarna Union: pivo Union Nefiltrirano v novi limited edition preobleki Lenivec Prstan 3 v 1 – tridelni prstani, ki tvorijo žival, ko jih nosite skupaj · · ·