Motocikel Light Rider
Utrip mesta · mobilno

Kje so že časi, ko smo tiskalnike povezovali zgolj s tiskanjem črnila na papir! Pri podjetju AP Works so nedavno predstavili električni motocikel Light Rider, ki je izdelan s pomočjo 3D-tiskalnika. Gre za prvi motocikel takšne izdelave, kar mu daje ultra lahko konstrukcijo. Tehta namreč pičlih 35 kilogramov!

3D-tisk postaja vse bolj pomemben akter v industriji. Ne le manjših predmetov, v prihodnosti se obeta tudi stavba, izdelana s pomočjo 3D-tiska. No, že danes pa si lahko ogledate prvi električni motocikel, ki je nastal na ta način. Sliši na ime Light Rider, naredili pa so ga pri AP Works. Za izdelavo so njegovi inženirji uporabili bionične algoritme.

Čeprav gre za ultra lahek motocikel, je konstrukcija izjemno trdna. Zahvala gre plastenju oz. mreženju legure Scalalloy (letalski aluminij, ki ima trdnost titana) debeline do 30 mikrometrov.

PREBERITE ŠE: TourDeFork nakit, s katerim se lahko posladkamo

Električni motocikel Light Rider zavoljo posebnega okostja tehta zgolj 35 kilogramov in kljub majhnemu in šibkemu motorju – ta ima 6 kW moči in 130 Nm navora – dosega dobre rezultate. Od 0 do 45 km/h potrebuje vsega 3 sekunde, njegova najvišja hitrost pa znaša spodobnih 80 km/h. Električni domet na polnjenje je 80 kilometrov. E-motocikel je na voljo v omejeni količi, saj namerava AP Works izdelati največ 50 primerkov, zanj pa morate vplačati rezervacijo v višini dva tisoč evrov, kar pa ni niti dvajsetina vrednosti cene motorja, ki je (preračunanih) 51 tisoč evrov.

Galerija – Light Rider je prvi natisnjen motocikel:

Motocikel Light RiderOdpri galerijo

Novi Mini Countryman Novi Mini Countryman (2017) – daljši, širši in prvič kot priključni hibrid Mercedes-Benz E63 AMG S Mercedes-Benz E63 AMG – zverina iz razreda poslovnih limuzin Nova Škoda Octavia (2017) Nova Škoda Octavia (2017) – najbolj priljubljena Čehinja spremenila videz Koncept superjahte Seataci Seataci – superjahta za 100 milijonov, ki se giba kot kit · · · · ·