shutterstock_176423105
V zraku · odnosi

Kako razumeti, da nekoga ljubiš? Si želiš biti vedno s to osebo? To je privlačnost. Si z njim radoveden? To je prijateljstvo. Ali občuduješ kar počne in kako kul to počne? To je spoštovanje. Ti je všeč način, kako s tabo ravna in kako se z njim počutiš? To ljubezen do samega sebe.

Običajno je v ljubezen vključeno vse našteto, obstaja pa ena stvar, ki ljubezen kategorično razlikuje od vsega drugega, in to je želja po deljenju. Se pravi, da vse – v smislu svojega življenja in časa v njem – deliš z drugo osebo. In to ne samo zato, da bi na ta račun zadovoljil svoje potrebe (da seksaš, da imaš finančne koristi, da te nekdo občuduje in zadovoljuje tvoje želje), ampak zato, ker imaš ODNOS! To je vajin skupni projekt, ki ni vedno preprost in ni vedno sestavljen samo iz užitkov, vendar pa ima veliko potenciala in zahteva veliko truda, zaupanja, predanosti, časa, radodarnosti, naklonjenosti, sprejemanja, potrpežljivosti, iskrenosti, prijaznosti in občudovanja. To je vrednost razmerja – ko s skupnimi močmi ustvarita nekaj skupnega, si zaupata, se podpirata, ljubita sebe, drug drugega in stvari, ki so VAJINE.

A kaj ko se zdi, da smo v to nehali verjeti, da danes verjamemo le še v plen in užitek. Postali smo površni in strahopetni, bojimo se zaupati in se navezati. Ne verjamemo v ljubezen in prijateljstvo, na svoji poti pa spodbujamo stvari, ki bi se jih pravzaprav morali sramovati: malenkostnost, zlobnost, klevetanje in hinavščina. Te smo zgleda da spremenili v atribute uspešnega in odločnega človeka, odrasle neodvisne osebe, ne neumne, celo izobražene, svetovljana, ki ima raje t.i. “odprte odnose” (noben nobenemu nič ni dolžan).

Prišlo je do spremembe konceptov. Zgodilo se je nekaj groznega, kar se vedno zgodi z neko dobro idejo, ko jo dobijo v roke neodgovorni ljudje. In tako je recimo neodvisnost prerasla v infantilno nepripravljenost, da bi delali na odnosih, v njih vlagali, bili iskreni in izbirali tiste poti, ki odnosom koristijo in ne škodijo, pa tudi če bi se tu in tam morali odpovedati nečemu zelo vabljivemu. Ne, vse je izgubilo svojo vrednost.

Postalo je normalno, da govorimo za hrbtom prijateljev in skačemo čez plot. Ko nekdo na zabavi grdo govori o svojem znancu, ga ta ne udari, ne ignorira, se ne obrne stran ali zapusti družbe, temveč ga posluša, z njim nazdravlja. Ko nekdo v razmerju, ki celo izgovori čarobne besede “Ljubim te.” brez sramu skače čez plot in se s tem hvali, zakaj ga družba ne označi za hinavca, ki vara, zakaj ga ne ignorirajo, temveč ostane dober prijatelj ali prijateljica, ki se lahko prosto odloča, kaj bo počel/-a s svojim razmerjem, ker ima preveč temperamenta, preveč seksualnih apetitov? Ni baraba, ni lažnivec/-ka.

In vse to spodbujamo – biti nedejaven, ravnodušen in politično-prekleto-korekten!
Kot vemo: kar človek spodbuja v odnosu do drugih ljudi velikokrat sam občuti na lastni koži.

Morda je najbolje kar vse skupaj uničiti takoj, z medsebojnim soglasjem in za denar. In čeprav si želiš te osebe, z njo odkrivaš nove stvari, te navdušuje to, kar počne in kako se z njo počutiš, in imata celo odličen seks, bo vse skupaj tako ali tako izpuhtelo, zato je bolje, da že danes poskrbiš, da imaš na voljo več primernih snubcev.

A to preprosto ne gre tako! Ljubezen namreč NI pogajalsko sredstvo!

Odnos, ki te uničuje: 5 vrst seksa, ki jih imajo pari v strupenih razmerjih Odnos, ki te uničuje: 5 vrst seksa, ki jih imajo pari v strupenih razmerjih Za vaju NI prihodnosti: opozorilni znaki, da ti razmerje predstavlja BREME, ne užitek Za vaju NI prihodnosti: opozorilni znaki, da ti razmerje predstavlja BREME, ne užitek xavier-mouton-photographie-MRWHSKimBJk-unsplash Bodite jim dober vzor: te stvari otroci najpogosteje posnemajo! Njeno srce je pokvarjeno: tako se vede oseba, ki je na skrivaj LJUBOSUMNA nate Njeno srce je pokvarjeno: tako se vede oseba, ki je na skrivaj LJUBOSUMNA nate · ·