toa-heftiba-wyHS87kKh5o-unsplash
Koronavirus · V zraku · odnosi

Je zdaj slab čas za ljubezen in zmenke? Odvisno od tega, kaj iščete.

Bi se dotikali obraza tujca, ko se ne smete dotikati svojega? Skok v neznano posteljo? Seks za eno noč? Ne, hvala!

Zdaj je čas, da morda spoznate nekoga preko spleta, prek tipk, pisanja, telefonskih klicev. Tako lahko raziskujeta vajina čustva, ko bosta čakala na čas, da epidemija mine.

Spletni zmenki, seksting so v porastu. Vprašanje je, kakšna je oseba na drugi strani, če je še ne poznate. Bo odprta? Se bo pretvarjala? Kakšna bo na štiri oči?

Spletni zmenki so priložnost za preživljanje časa, toda tu je vprašanje čustvene intimnosti in odkritosti. Da nekoga res spoznate in mu omogočite, da vas vidi takšnega, kakršni ste, zahteva veliko dela in časa. Marsikomu je lažje spoznavati neznance, ki ne morejo raniti njihovih čustev, kakor da se čustveno odprejo, pokažejo ranljivost ter s tem predajo presoji in kritiki druge osebe. A ljubezen zahteva prav to – odkritost in ranljivost.

Koronavirus je lahko dvorezni meč za poročene pare in dolgotrajne odnose. Pari bodo drug z drugim dneve, tedne in morda bodo začeli bolje komunicirati, morda bodo spet odkrili strasti, skupne cilje, ki so se že izgubili, a so jih v preteklosti združevali. Včasih je za odnos dobro, da se iz vsakodnevnega življenja odstranijo različne motnje, predvsem če sta se partnerja odtujila zaradi pomanjkanja časa.

Morda bo zaradi več romantike in seksa čez devet mesecev več novorojenčkov. Kdo ve!

Po drugi strani se lahko določena razmerja in zakonske zveze končajo, ker so že leta v razsulu, brez komunikacije, seksa, skupnih poti. Ko takšna partnerja pristaneta v izolaciji in sta prisiljena spet komunicirati, se lahko dnevi spremenijo v neskončne prepire in na koncu pripeljejo do ločitve.

Ljubezen v času koronavirusa je izziv, a tudi priložnost za vnovično vzpostavitev ranjenega odnosa, priložnost za povečanje družine. Morda najdete nekoga, ki se vam bo odprl prek spletnih zmenkov in s katerim bosta pozneje nadaljevala svojo razmerje v “resničnosti”.

A pazite nase, splet je iluzija.

koronavirus benetke Kaj se zgodi, ko iz Benetk izginejo turisti: prizori, ki so osupnili svet 1 (4) copy Kurzschluss in Umek pozivata: #ŽURAMDOMA koronavirus bedaki To so ljudje, ki so med krizo s koronavirusom izpadli popolni bedaki! shutterstock_655329694 To so najboljše igre za otroke doma v času samoizolacije in karantene · · · ·