Ljudje, ki jočejo ob filmih, niso slabiči: to je velika skrivnost o njih!
V zraku · buzz buzz

Naslednjič, ko se bodo vaši prijatelji norčevali iz vas zaradi tega, ker radi potočite kakšno solzo ob filmih, jim lahko poveste, da niste slabič … in da skrivate veliko skrivnost!

Mnogi ljudje verjamejo, da je jokanje ob gledanju filmov znak šibkosti, a temu še zdaleč ni tako. To je uspelo dokazati Paulu J. Zaku, nevroekonomistu iz univerze Claremont Graduate University, ki je izpeljal nadvse zanimivo študijo, v kateri je prišel zaključkov, da so ljudje, ki jočejo ob filmih, bolj empatični, hkrati pa znajo v večji meri nadzorovati svoja čustva in se spopadati z vsakdanjimi izzivi.

Ampak, ali ste se kdaj vprašali, zakaj vas pred malim zaslonom velikokrat preplavijo solze? Zak prav tako razkriva razloge, zakaj prihaja do tega!

1. Zavedate se, da so zgodbe izmišljene, a čustev ne morete zadržati v sebi.

Filmski prizori resda niso resnični, a to še ne pomeni, da se nanje ne morete odzvati enako, kot če bi bili.

2. Kriv je oksitocin.

Hormon oksitocin deluje kot živčni prenašalec in je kriv za vaše občutke ob ganljivih prizorih. Po njegovi zaslugi čutite več empatije, obenem pa ste odprtejši za spremembe. Posledično se poveča tudi vaša splošna raven sreče.

3. Ni vas sram razkriti svojih čustev.

Če se ob filmu jočete, na ta način izkazujete svojo mentalno moč. Svojih čustev vas ni sram razkriti, kar pomeni, da vam za kritike drugih ni mar. Tako se znova kaže delovanje oksitocina, zaradi katerega se postavite zase.

4. Solze imajo posebno moč.

Solze imajo tudi zdravilni učinek, saj vam pomagajo pri povezovanju z drugimi ljudi in razumevanju, da imajo različne okoliščine negativne in pozitivne učinke.

5. Ne zanimajo vas razlike med spoloma.

Kdo pravi, da moški ne jočejo? Jok je naraven odziv človeka, ki ni povezan z nobenim spolom, zato se ga nikakor ne gre sramovati.

christiana-rivers-258740-unsplash Ženska postane pametnejša, ko se zaljubi, moški pa izgubi razum: 20 citatov genija ljubezni! Recycling garbage such as glass, plastic, metal and paper Majhni koraki do velikih sprememb 2019-05-24-Mu-aktivacija_photoKajaBrezocnik (53) (1) Zakaj je Anja Rupel pela na avtobusni postaji? c5acb0d5 Je lahko še slabše: obupne fotke z ruskih spletnih strani za zmenke, ki strašijo ·