shutterstock_779157664
V zraku · buzz buzz

Evolucija nas ni pripravila na to, da bomo na telefonu vsako jutro uporabljali gumb dremež, a znanstveniki ugotavljajo, da prestavljanje alarma niti ni tako slaba navada, ker naj bi zaradi tega celo postali inteligentnejši. Če se vam je zdelo, da iz dneva v dan vpijate več znanja, je morda za to ‘kriv’ alarm.

Obstajajo osebe, ki še vsaj pol ure prestavljajo alarm, preden zares vstanejo. So tudi tisti, ki redko pritisnejo na gumb dremež, a tudi njim se je verjetno kdaj zgodilo, da so preprosto morali podaljšati spanec. In to naj ne bi bilo slabo, kot se morda zdi, ugotavljata znanstvenika ‒ s prestavljanjem alarma naj bi se posamezniki navajali na nov način spanja in prebujanja, postali pa naj bi tudi inteligentnejši.

In zakaj je tako? Znanstvenika pravita, da osebe, ki se ne vstanejo, ko jim prvič zazvoni budilka, v resnici poslušajo svoje potrebe, to pa pomeni, da sledijo svojim ambicijam in probleme rešujejo sami. Takšna navada naj bi jim pomagala, da postanejo kreativnejši in neodvisnejši.

V podobni raziskavi, ki so jo znanstveniki izvedli leta 1998, so dobili rezultate, ki se ujemajo s študijo o prestavljanju alarma. Raziskovalci so spremljali navade spanja 1229 ljudi in rezultati so pokazali, da imajo osebe, ki spijo osem ur, večji zaslužek in so srečnješi.

In koliko časa spiš?

Nizke temperature in močan veter so spremenili Blatno jezero v zimsko čudežno deželo Blatno jezero je zaradi močnega vetra in mrazu prava zimska čudežna dežela shutterstock_497336377 Valentinovo: kakšne vrtnice podariti in kaj pomeni barva vrtnice? shutterstock_94858870 Življenjepis je mrtev. To je tisto, česar se inovativna podjetja poslužujejo pri zaposlovanju London ni tako temačen in to dokazujejo ti cvetlični vhodi na njegovih ulicah. Najlepša vhodna vrata v Londonu, ki so naravnost iz filma Wesa Andersona · ·