logan-armstrong-8AQHzpvssVw-unsplash
V zraku · odnosi

Katere so skrivne moči samskih?

Vzorci odnosov so se spremenili, ženske ne čakajo več na svojega princa na belem konju in moškim se ne mudi, da bi se umirili. Vse več ljudi se zavestno odloči, da bodo ostali samski. A biti samski je za nekatere frustrirajoče, zato je pred vami seznam 11 “skrivnih moči” samskih, ki vam bodo pomagale, da boste to fazo svojega življenja sprejeli in v njej uživali.

MANJ NEGATIVNIH ČUSTEV

Samski ljudje so samozadostni. Zanašajo se nase in naučili so se, kako se spoprijeti s svojimi težavami. To pa prispeva k njihovi ravni sreče. Psihologi verjamejo, da samski ljudje z močnim občutkom identitete in osebnega obvladovanja drugače doživljajo negativna čustva. Presenetljivo je, da je za poročene pare rezultat ravno nasproten: bolj neodvisna in samozadostna sta partnerja, večja je verjetnost, da se bosta morala spoprijeti z negativnostjo.

NAJDEJO NOVE PRILOŽNOSTI

Samski so bolj odprti in niso vezani na eno mesto. Pogosteje potujejo po svetu in doživljajo nove izkušnje. Kažejo visoko raven ustvarjalnosti in ne vidijo omejitev za svoj osebni razvoj. Ko se jim ponudijo nove priložnosti, niso zadržani in jih izkoristijo. Vedo, da je bolje, da najdejo svoj pravi jaz, medtem ko so samski, da bodo lahko v bodoče partnerstvo prenesli veliko zanimivih izkušenj.

OBVLADAJO UMETNOST SAMOSPREJEMANJA

To, da so samski, ne pomeni, da so osamljeni. Nekateri pravijo, da jim je preživljanje časa samim s sabo pomagalo, da so razumeli, kdo v resnici so, tako pa so se zaljubili vase. Počutili so se bolje v svoji koži in spoznali, da te nihče nikoli ne more popolnoma osrečiti. Imajo dovolj notranjih virov, da se lahko posvečajo sebi in poskušajo postati oseba, kakršna si želijo biti.

IMAJO USPEŠNO KARIERO

Samski ljudje imajo več časa in energije, da se osredotočijo na gradnjo uspešne kariere. Poleg tega je večja verjetnost, da sodelujejo v različnih družbenih organizacijah, kot so strokovna društva in klubi ter opravljajo dobrodelna dela. Mrežno povezovanje jim pomaga pri vzpostavljanju številnih družbenih povezav in odpira nove priložnosti za poklicno rast.

NE ZANIMAJO JIH MATERIALNE STVARI

Medtem ko poročeni ljudje gledajo na dohodek kot enega izmed najpomembnejših dejavnikov pri iskanju zaposlitve (zlasti kadar gre za otroke), samski ljudje ne posvečajo preveč pozornosti materialni plati. Bolj so motivirani s pomembnim delom, ki jih hkrati navdihuje.

SO BOLJ ZDRAVI

Izkazalo se je, da samskost lahko prinese tudi številne zdravstvene koristi, ki so povezane z življenjskim slogom. Študija kaže, da se samski pogosteje ukvarjajo s športom v primerjavi z ločenimi ali poročenimi. Nekateri psihologi menijo, da so samske ženske na splošno bolj zdrave kot poročene. Vzamejo si manj prostih dni in redko obiščejo zdravnika.

IMAJO ŠIROK KROG PRIJATELJEV

Ne, da imajo več časa za druženje z drugimi ljudmi, ampak se bolj trudijo, da bi odnosi s prijatelji delovali. So pozornejši in verjetno bodo v življenju ohranili tesnejše, dolgoročne odnose z ljudmi.

VEDO, KAJ HOČEJO

Ne bojijo se biti sami in ne hitijo v odnose. Vedo, kaj si zaslužijo, in se niso pripravljeni zadovoljiti z manj. Izogibajo se nezadovoljivih odnosov, ki bodo v njihovo življenje vnesli le tesnobo in stres. Imajo visoke standarde in so pripravljeni čakati na osebo, ki jim bo ustrezala.

VERJAMEJO VASE

Samski ljudje vedo, da se lahko zanesejo na svoje prijatelje in družino. So zelo predani in trdo delajo. Vedo, česa so sposobni, in si lahko gradijo življenje, ne da bi iskali soglasje drugih ljudi. Sebe postavijo v ospredje in se osredotočijo na sledenje svojim strastem, dokler ne najdejo osebe, s katero bodo želeli biti.

ZNAJO SE ZABAVATI IN POSKRBETI ZASE

Ljudje se skozi različna življenjska obdobja pogosto razidejo. Eden izmed razlogov za razhod prijateljev je resna zveza. Samski ljudje se zavedajo, da njihovi prijatelji niso vedno na voljo, da bi jim delali družbo. Zaradi tega se naučijo, kako jim je lahko udobno, ko so sami s seboj, oziroma kako najti načine, da uživajo ​​v svoji družbi in z drugimi ljudmi.

SO OPTIMISTIČNI

Samski imajo večjo verjetnost, da bodo imeli pozitiven pogled na življenje in da v vsaki situaciji najdejo nekaj dobrega. Ena izmed raziskav je celo pokazala, da so samske ženske brez otrok bolj optimistične v primerjavi z drugimi skupinami žensk. Čeprav se zdijo rezultati precej kontroverzni, psihologi verjamejo, da samski ljudje kar najbolje izkoristijo svoj optimizem, to pa prispeva k njihovi ravni sreče bolj kot pri poročenih.


shutterstock_536124673 Ta 4 astrološka znamenja so v postelji večkrat in so pri tem boljša! anthony-tran-vXymirxr5ac-unsplash Kako ljubijo astrološka znamenja? In katera je res težko ljubiti? Zakaj nas prizadenejo? mickael-gresset-rg29IYzdPlo-unsplash Najlepše in najpametnejše ženske na svetu privlači točno takšen moški! shutterstock_658027537 To so astrološka znamenja, ki veljajo za najbolj ljubosumna! ·