shutterstock_700781851
V zraku · odnosi

Ste že kdaj zamudili vlak ali sestanek? Če ne, pa vsekakor imate prijatelja ali znanca, ki vedno zamuja – to je preprosto v njihovi naravi. Za nekatere posameznike je ohranjanje tempa in časovni menedžment preprost in ne terja veliko energije, spet drugim to povzroča velike težave. Netočnost je v sodobnih kulturah resda nezaželena, vendar pa lahko kaže na nekatere dobre lastnosti. Recimo: ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni.

Čeprav so ljudje, ki so vedno znova pozni, za to lastnost velikokrat okarani, pa ni vse tako črno-belo, kot se zdi na prvi pogled. Zamujanje je povezano z marsikatero pozitivno lastnostjo. Ljudje, ki zamujajo, so bolj uspešni in ustvarjalni.

Na to povezavo je pokazala študija, v kateri so posameznike razdelili v dve skupini. V skupino A so bili uvrščeni nepotrpežljivi in tekmovalni posamezniki, v skupini B pa sproščeni in ustvarjalni posamezniki. Raziskava je pokazala, da se je med skupinama razlikovalo povprečno dojemanje minevanja časa. Posamezniki v skupini B so ocenili, da je minilo več časa, kot so to ocenili posamezniki v skupini B. Iz tega lahko sklepamo, da netočnost ni ravno krivda tistega, ki zamuja, temveč vzrok morda leži v drugačnem dojemanju poteka časa.
PREBERITE ŠE: Kako lep je svet, v katerem živimo!

Druge študije so pokazale, da se zamujanje kot lastnost močno povezuje z optimizmom. Če ste bolj nagnjeni k zamujanju, je tako večja možnost, da ste optimistične narave, s čimer imate v današnjem svetu pošteno prednost pred pesimisti.

savs-511895-unsplash 10 idej za zelo nenavaden prvi zmenek shutterstock_746392081 6 ključnih razlogov, zakaj so lepa in pametna dekleta velikokrat samska ivan-cabanas-145921 Ne poroči se, če še nisi doživel teh stvari toa-heftiba-84798 7+ znakov, da ste v odličnem odnosu