taisiia-stupak-a6u6Eh3mrQY-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Psihologi trdijo, da lahko ta majhna navada popolnoma spremeni tvoje življenje … in veliko pove tudi o tvoji osebnosti.

Znanstveniki so ugotovili, da postiljanje postelje ni zgolj osebna preferenca, ampak lahko veliko pove tudi o osebnosti človeka.
Po podatkih raziskave spletne strani Sleepopolis so raziskovalci ugotovili, da so ljudje, ki postiljajo posteljo, pustolovski, družabni in samozavestni, medtem ko so ljudje, ki postelje ne postiljajo, domnevno sramežljivi, radovedni in sarkastični.

Prav tako naj bi bile tiste osebe, ki postiljajo posteljo, jutranji tip, ki ne potrebuje budilke. Verjetno delajo na področjih, povezanih z zdravstom ali tehnologijo. Tisti, ki ne postiljajo postelje, so nočne ptice, ki se težko prebudijo, zato potrebujejo budilko. Nagnjeni naj bi bili tudi k prestavljanju alarma. Delajo verjetno na področju financ.

Zanimivo je, da so znanstveniki ugotovili tudi, da osebe, ki postiljajo posteljo, imajo spolne odnose trikrat na teden, medtem ko skupina ljudi, ki postelje ne postilja, le dvakrat.
Jutranje navade naj bi bile povezane tudi z glasbenim in filmskim okusom – tisti, ki pospravljajo posteljo, imajo radi Igre lakote, romantične filme in džez glasbo. Skupina, ki ne postilja postelje, posluša rock, gleda Seinfeld in komedije.

Zakaj naj bi bilo dobro, da zjutraj postiljaš posteljo?

1. Stanje postelje je stanje tvojega uma. Obstaja prepričanje, da je življenjski prostor odraz človekovega uma. Tisti, ki imajo radi urejeno posteljo, imajo radi red v svojem življenju.

2. Če pospraviš posteljo, se počutiš koristneje, ker veš, da si že takoj zjutraj zaključil/-a eno obveznost. Lažje naj bi nadaljeval/-a z drugimi opravili.

3. Pospravljena postelja je odraz sreče in poduktivnosti. Ljudje, ki postiljajo posteljo, naj bi bili srečnejši.

Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) Nasveti vizažistov, kako pravilno nanesti ličila, da trajajo cel dan (tudi z drogerijskimi izdelki) shutterstock_1328374673 Maj je mednarodni mesec samozadovoljevanja! To se zgodi, če se nehaš ličiti ... To se zgodi, če se nehaš ličiti … Cel čas jih uporabljaš, a ne veš: vonj teh petih stvari izboljša razpoloženje Cel čas jih uporabljaš, a ne veš: vonj teh petih stvari izboljša razpoloženje ·