Videti so samozavestno.
V zraku · buzz buzz

Nosiš očala ali pa imaš prijatelja, ki jih ima? Potem si morata nujno prebrati, kateri so razlogi, da so ljudje, ki nosijo očala tako seksi!

Splošno je znano, da nas očala v večih pogledih naredijo privlačnejše. To pa ni le subjektivno mnenje posameznikov, temveč to dokazuje tudi znanost. Raziskava iz leta 2011, objavljena v Swiss Journal of Psychology, je dokazala, da so ljudje, ki nosijo očala res videni kot privlačnejši in všečnejši. Kje se torej skrivajo razlogi? Za vas smo jih pripravili osem.

1. Videti so pametnejši

Ljudje, ki veliko časa preživijo z nosom med knjigami, pogosto razvijejo kratkovidnost, zato morajo nositi očala. Naši možgani očala torej povežejo z znanjem in inteligenco, ki pa sta zelo privlačni vrlini. K temu pa pomagajo tudi razna oglaševanja na področju šolstva in znanja, kjer večina posameznikov nosi očala, ki so že skoraj uradno postala prepoznavni znak znanja in inteligence.

2. Izstopajo

Prvi vtisi so zelo pomembni in lepa moderna očala na nosu zagotovo izstopajo in popestrijo obraz. Tako si ga ljudje tudi hitreje zapomnijo. Če pa nosimo očala, ki tudi v svoji barvi in obliki še bolj izstopajo, je učinek podvojen. Seveda pa pretiravanje pri ničemer ni zaželeno.

3. Zlahka so modni

Moda na vseh področjih se kar naprej spreminja. To velja tudi za očala. Z novimi okvirji lahko čez noč spremenite svoj stil in zasijete v novi luči. Tisti, ki spremljajo modne trende na področju očal, so tako lahko ves čas sveži in moderni.

4. Obraz je videti bolj simetrično

Znanost že dolga leta trdi, da so ljudje s simetričnimi obrazi videni kot privlačnejši in lepi. Očala pa obrazu dajejo ravno bolj simetričen videz. Kar je še en dokaz, da so ljudje z njimi bolj seksi.

5. Videti so skrivnostno

Čeprav ne znamo pojasniti točno zakaj, so ljudje z očali videti skrivnostno. To pa je že od nekdaj privlačno. Vsakega skrivnostneža želimo namreč razkriti in ugotoviti, kaj skriva. Zato nas njegova prisotnost pritegne.

6. Očala poudarijo oči

Oči so ene od lepših in najbolj močnih točk na našem telesu. V očeh se namreč skriva veliko neizrečenega. Očala pa pozornost usmerijo prav na njih in so zato še bolj poudarjene, ko se z nekom pogovarjamo. Prav tako bolj izstopajo ličila na očeh, zato smo še lepši.

7. Videti so samozavestno

Kot že rečeno, ljudje z očali delujejo pametnejši, kar pa ima posreden vpliv na samozavest. Tisti, ki so pametnejši, so posledično pogosto tudi uspešnejši, ti pa samozavestnejši. Vse je povezano.

8. Videti so prijazni

Ljudje z očali se v večini izogibajo konfliktom, saj nihče ne želi ostati z zlomljenimi očali na nosu. Zato se večkrat umaknejo, ko pride do nesporazumov, kar pa jih v očeh drugih naredi razumljivešje in prijazne.


shutterstock_1078581419 (1) Premikanje ure, ki se je končalo s smrtjo: 6 zanimivosti o poletnem in zimskem času 264896 To je ženskam najprivlačnejše na moškem telesu, in ni lahko verjeti kaj! ali-pazani-9uaNYCqjDLw-unsplash Ne moreš se ji upreti: to je ženska, ki ima “tisto nekaj” Banksy-Gross-Domestic-Product-Online-Shop-0-Hero copy Banksy odprl spletno trgovino, kjer lahko že za 12 evrov kupite njegove umetnine