Psicka Loti za gospo Miro (1)
Utrip mesta · zdravje & lepota

L’OCCITANE Slovenija v svojih trinajstih trgovinah po vsej Sloveniji vsako leto izvede tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja sredstev za pomoč slepim in slabovidnim. Letos bo celoten znesek od prodaje Dobrodelnih torb namenil prostovoljnemu centru SLO-CANIS za šolanje psičke vodičke Loti za gospo Miro iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki jo je bolezen prikrajšala za vid.

V trgovinah L’OCCITANE bo od 16. oktobra naprodaj posebna Dobrodelna torba, s katero bodo zbirali sredstva za prostovoljni Center za šolanje psov vodičev in psov spremljevalcev SLO-CANIS. Center bo donacijo namenil šolanju psičke vodičke Loti za gospo Miro iz Pameč pri Slovenj Gradcu, ki jo je bolezen prikrajšala za vid.

Dobrodelna torba bo na voljo v trgovinah L’OCCITANE in v spletni trgovini loccitane.si bo na voljo od 16.10. do 5.11. 2014.

Kdo sta Mira in njena psička vodička?

Mira je mlajša upokojenka, zelo živahna in vitalna gospa iz Pameč pri Slovenj Gradcu. Nevarna klopna bolezen borelioza jo je prikrajšala za vid, ni ji pa vzela nasmeha in poguma, da se z veliko mero pozitivne energije in trdega dela spoprijema z novimi izzivi, da bo lahko živela samostojno in polno življenje.

L’OCCITANE v okviru Fundacije pomaga slepim in slabovidnim po vsem svetu

Resnična zgodba L’OCCITANA je vse od začetka tudi zgodba o dobrodelnosti in boju proti slepoti. Danes je na svetu skoraj 285 milijonov ljudi s prizadetim vidom, čeprav je kar 80 % okvar možno preprečiti. Da bi lažje izvajal družbeno odgovorna dejanja in pobude za pomoč slepim in slabovidnim po vsem svetu, je L’OCCITANE leta 2006 ustanovil svojo Fundacijo. Ker L’OCCITANOVI izdelki nagovarjajo svet čutil, je njihova embalaža opremljena tudi z Braillovo pisavo, ki slepim in slabovidnim poenostavi izbiro in polepša njihovo nakupovalno izkušnjo.


iStock_000016040142_Medium (1) Nenavadna domača zdravila, ki resnično delujejo 23y_2 ”Lep je dan” ali Rožnati oktober – svetovni mesec boja proti raku dojk Kozmetika Dvorca Trebnik je kvalitetna kombinacija naravnega in slovenskega. Dvorec Trebnik – naravna kozmetika in izdelki za dom slovenskega porekla Fresh Organic Coconut Water 5 nasvetov za jesensko razstrupljanje telesa brez posebnega truda ·