Ločitvene torte
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · kulinarika

Marsikdo je ob ločitvi srečnejši kot takrat, ko skoči v zakon. Za marsikoga zakonska zveza pač ni Disneyjeva pravljica v slogu ”… in potem sta živela srečno do konca svojih dni.” Marsikdo je tako presrečen, ko je enkrat odrešen spon zakona. Nekateri celo tako zelo, da svobodo pošteno zapijejo ali si privoščijo ločitveno torto. Slednje postajajo vse popularnejše, saj po njih povprašuje vse več ljudi. Predstavljamo vam izbor najbolj kreativnih ločitvenih tort, ki postajajo sestavni del slaščičarske ponudbe.

Torta je več kot le torta. Torta je simbol. Dobimo jo ob pomembnih mejnikih v življenju – ob rojstnem dnevu, za poroko, od rojstvu otroka … A to niso edine priložnosti, ki jih želijo ljudje ‘zapiti’ s tortami. Slaščičarska industrija želi ponuditi torto za prav vsako priložnost, ki se zdi ljudem vredna praznovanja. In prav je tako.

PREBERITE ŠE: Marie Troïtskaia – torte s sijočo glazuro z neverjetno dekoracijo


Kako preživeti ločitev? Marsikdo žalost utaplja v sladkarijah. No, za marsikoga je ločitev tudi odrešitev. In ti znajo to tudi proslaviti. Nekateri izborjeno svobodo praznujejo kar z ločitveno torto, ki je točno to, kar si predstavljate pod tem pojmom. Tematska torta, izdelana posebej za praznovanje ločitve. Te so postale skoraj tako pogoste kot poroke in slaščičarska industrija je zavohala kri. V razvezi vidi poslovno priložnost, zato se na trgu pojavlja vse več t. i. ločitvenih tort. Takšno si je na primer privoščila tudi resničnostna zvezdnica Khloe Kardashian (glej zgoraj), potem ko se je ločila od nekdanjega košarkarja Lamarja Odoma in odvrgla priimek Odom. Morda se zdi rahlo priskuten trend, saj slavi ločitev, pa vendar, je ta res tako slaba, kot jo slika družba? Marsikdo bi verjetno zaživel precej bolje, če bi zbral pogum za ločitev. Tovrstne torte dajejo pozitivno noto pomembni življenjski odločitvi. Se strinjate s to razlago?

Galerija – domiselne ločitvene torte:

Ločitvene torteOdpri galerijo
IMG_20170216_181040 Veš, kako je Nina Pušlar postala mednarodna zvezda? Saturnova luna Enceladus Nasa sporoča: Nismo sami! Na Saturnovi luni naj bi bilo življenje. Z gledanjem slik zimske pokrajine se boste bolj pravilno odločali Z gledanjem slik zimske pokrajine se boste bolj pravilno odločali 39379574_575664319516548_3592989410120957952_n Zanimivosti o princesi Diani, ki jih prav gotovo še niste vedeli · · ·